Hlavní obsah

Fantastická parta razí stejné ideály jako Don Quijote. Bojuje proti ctižádosti a sobectví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alfonso Quijote je 11letý chlapec s obrovskou fantazií. Jako potomek, dědic Dona Quijota, stejně jako jeho prapraprapradědeček neustále bojuje s monstry, která nikdo jiný nevidí. V boji proti zlu se on a jeho tři králíci spojí s dívenkou Victorií a s nejlepším přítelem Pančem. Povede se jim zachránit město La Mancha? To uvidí diváci ve snímku Fantastická parta již za pár týdnů.

Video: Donart Film

 
Článek

Animovaná pohádka vypráví klasický příběh o střetu dobra a zla. Když se k La Manche blíží zlověstná bouře, zákeřný obchodník jménem Carrasco navštěvuje každý dům ve městě s nabídkou, kterou většina rodin nemůže odmítnout.

Následně jejich domy prodá a přestěhuje je do svého luxusního zábavního parku Carrasco Land. Jediný, kdo si myslí, že za bouří je něco divného, je Alfonso.

Foto: Donart Film

Fantastická parta zachraňuje svět.

Naverbuje na pomoc Panča a svoji tajnou lásku Victorii, aby se vydali do lesů La Mancha chytit monstrum, o kterém se domnívá, že je zodpovědné za bouři. Navzdory tomu, že Victorie s Pančem Alfonsovu příběhu moc nevěří, vydávají se na odvážnou misi spolu s ním. Jenže Carrasco je téhle fantastické partě v patách a snaží se ji za každou cenu zastavit.

Don Quijote v Divadle Husa na provázku dal znát, že v nové sezoně s novým vedením bude nač se těšit

Vaše zprávy

„Snažili jsme se dát Cervantesovu světoznámému dílu svěží a mladistvý tón, ale zároveň zachovat jeho poselství: pomocí imaginace a symboliky lze čelit největším nepřátelům lidstva, ctižádosti, sobectví a slepotě. Jak nás to učí Don Quijote: chcete-li změnit svět, musíte mít odvahu vidět jej jinak,“ říká režisér filmu Fantastická parta Gonzalo Gutiérrez.

Foto: Donart Film

Do boje vyrážejí i králíčci.

Napínavé dobrodružství uvidíte v kinech od 25. dubna.

Z Dona Quijota zbyly jen nafouklé bubliny

Kultura

Reklama

Související témata:
Film Fantastická parta
Don Quijote de la Mancha

Výběr článků

Načítám