Hlavní obsah

FAMUFEST proběhne v rámci tématu do naha!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový ročník, již 39. v pořadí, ohlásili organizátoři studentské akce FAMUFEST. Diváci se mohou těšit nejen na promítání filmů, ale i na výstavy, koncerty, workshopy, debaty, diskuze a přednášky. Festival proběhne od 19. do 23. dubna, centrem dění se letos stanou pražské Holešovice. Jeho mottem je: donaha!

Foto: Adéla Preislerová, Anna Vašičková a David Stejskal

FAMUFEST. Hlavním prvkem vizuálu jsou letos cedulky na oblečení, které nesou velké množství důležitých informací, doprovází nás na cestě světem, avšak přesto nejsou vidět.

Článek

Cílem 39. ročníku festivalu je poukázat na to, co všechno na sobě člověk nosí a co se může stát, když se od těchto věcí oprostí. Takové odhalení nám může ukázat samotné jádro člověka, kde se nachází ty nejniternější pocity a zkušenosti…

Středobodem festivalu se stane holešovické kino Bio Oko, kde se bude odehrávat hlavní podívaná. Program bude ale probíhat i na dalších místech, například v divadle Alfred ve dvoře, Klubu Letka či v hudebním klubu Bike Jesus.

„Tento rok bychom chtěli dát důraz na téma dialogu a důležitosti upřímné a přívětivé komunikace s druhými. Chceme, aby festival byl příjemným místem pro všechny a aby se každý cítil vítaný,“ popisuje festival kreativní ředitelka Eliška Brožová.

Zahajovacím filmem pak bude meditativní dokument Petra Michala Je nalezena tím, koho hledá, který vyhrál cenu za nejlepší kameru na Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava. Jedním z významných hostů akce bude také režisér Tomáš Vorel, jenž na FAMU sám kdysi studoval. Diváci budou moct část jeho tehdejších děl i zhlédnout, a to konkrétně filmy Dáreček, Ing. Chemikál a Je dobrá, slaďoučká.

Nejlepším filmem Famufestu se stala Anatomie českého odpoledne

Film

Wes Anderson na Famufestu: Malý princ a jeho pastelky

SALON

Může se vám hodit na Firmy.cz: Bio Oko, Divadlo Alfred ve dvoře, Klub Letka, Bike Jesus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám