Hlavní obsah

Dokument Petera Jacksona o Beatles jako seriál

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film The Beatles: Get Back, jenž měl být původně poprvé odvysílán 31. srpna, byl na streamovacím kanálu Disney+ posunut. Premiéra se podle posledních informací odehraje 25. listopadu.

Foto: ČTK

Skupina Beatles existovala v letech 1960 až 1970.

Článek

Další novou zprávou je, že bude rozdělen do tří dvouhodinových epizod a má být skutečným svátkem pro fanoušky slavné liverpoolské čtyřky. Podle prohlášení zástupců Disney+ je to kvůli množství záběrů, které režisér Peter Jackson (natočil mimo jiné série filmů Pán prstenů nebo Hobit) nashromáždil za poslední tři roky natáčení.

Půjde o záznam studiových seancí členů kapely v roce 1969, kdy pracovali na tvorbě alba původně nazvaného Get Back.

Vyšlo nakonec pod názvem Let It Be. John Lennon, Paul McCartney, George Harrison a Ringo Starr strávili na projektu tři týdny, nejprve ve Twickenham Film Studios a poté v novém Apple Studios.

Velice se tehdy hádali a také naposledy vystupovali živě, na střeše budovy Apple Corps, která leží v londýnské čtvrti Savile Row. To vše bylo zdokumentováno pomocí fotek, filmových záznamů a magnetofonových nahrávek. Nyní se ukázalo, že se zachovalo šedesát hodin dosud nepublikovaných záběrů a více než sto padesát hodin zaznamenané hudby, která se ještě k lidem nedostala.

Film vypráví příběh čtyř členů skupiny, kteří plánují svůj první živý koncert po více než dvou letech a zaznamenají čtrnáct skladeb původně určených pro živé album. Dokument představuje, poprvé v celém rozsahu, slavné vystoupení Beatles na střeše v Savile Row. Podle Petera Jacksona jde o „příběh lidských slabostí a božského partnerství“.

„Je to podrobný popis tvůrčího procesu vytváření kultovních písní pod tlakem, zakotvený v sociálním prostředí na začátku roku 1969. Ale bez nostalgie. Film je surový, čestný a lidský,“ uvedli zástupci Disney+.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám