Hlavní obsah

Do kšeftaře vstoupí duch indiána. Roden a Vica Kerekes točili zamyšlenou komedii

Indián, projekt producenta Patrizia Gentea a režiséra Tomáše Svobody, je dotočen. Jedná se o česko-slovensko-polskou komedii s fantaskními motivy.

Z natáčení filmu Indián

 
Článek

Vedle Rodena si zahráli třeba Martin Myšička, Vica Kerekes, Jaroslav Dušek, Štěpánka Fingerhutová, Ester Geislerová, Vlado Černý, Anna Šišková, Jiří Dvořák, Tomáš Měcháček, Zuzana Kraváriková, Petra Nesvačilová, Jana Stryková, Martin Pechlát a Tomáš Matonoha.

Do těla finančníka jednoho dne vstoupí duch umírajícího indiánského náčelníka.  Duch náčelníka se snaží hlavního hrdinu přesvědčit o změně způsobu života a myšlení, což se moc nedaří. Navíc to ohrožuje finanční zájmy dalších lidí.

Foto: Bioscop

Karel Roden

„Nakonec mu ale změní život ve všech oblastech, ve vztahu k rodině, dětem, manželce, k zaměstnání, profesi, ale i k Bohu, k nějakým transcendentním věcem, a hlavně ve vztahu k planetě. Myslím si, že když se tihle bohatí lidé začnou chovat ekologicky, bude to mít mnohem větší smysl, než když o to bude usilovat každý jeden z nás,“ řekl režisér Tomáš Svoboda.

Foto: Bioscop

Martin Myšička a Vica Kerekes ve filmu Indián

„Udělat běžnou komedii na vymyšlené vtipy, to umí každý. Ale já chtěl komedii jinou, kvalitní, s humorem, který vychází ze situace přirozeně. Komedii, která vás přinutí se i zamyslet. A právě indiáni mají zásady, pravidla a hodnoty už po staletí,“ dodal autor námětu a spoluscenárista Patrizio Gente.

„Herce jsme vybírali s Tomášem na základě charakteru postav, kdo by se k nim hodil. Karel Roden nám dokonale zapadl do dvojrole a bezpochyby to byla ta nejlepší volba. Role se zhostil bravurně. Pro herce to byla také určitě velká výzva si takovou roli zahrát.“

Do kin má Indián vstoupit 3. března 2022.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám