Hlavní obsah

Čtvrtníček a Polívka hrají bohy v pohádce Největší dar

Novinky, Stanislav Dvořák

Česká pohádka Největší dar je před dokončením, ale aby se dostala do kin, potřebuje pomoc na HitHitu. Petr Čtvrtníček, který hraje slovanského boha Peruna, oslovil fanoušky v novém videu.

Petr Čtvrtníček hraje PerunaVideo: Bontonfilm

 
Článek

„Pošlete nějakou tu kačku, ať je tahle pohádka dobře nabarvená a sestříhaná, ať je dokončena a může jít do světa, stojí to za to,“ vzkázal Čtvrtníček. Kvůli koronaviru odešli někteří partneři pohádky, která potřebuje dodělat barvení, zvuk nebo trikové sekvence.

Foto: Bontonfilm

Petr Čtvrtníček

Největší dar vychází ze slovanské mytologie a vyskytují se v něm bohové Perun, Radegast, Veles nebo Černobog a Svarožic. Nejvyšší bůh Svarožic dohlížel na pořádek a kontroloval, aby si bohyně jara, léta, podzimu a zimy pravidelně střídaly žezlo. Jenže Morena, bohyně zimy, chce vládnout věčně a svrhne na lidský svět krutou zimu. Bohové a smrtelníci se musí spojit a společně zamezit Morenině řádění. Bohy a bohyně hrají Boleslav Polívka, Anna Polívková, Chantal Poullain, Jiří Dvořák, Pavel Nový, Petr Čtvrtníček, Sabina Rojková, Zuzana Slavíková, Martin Stránský, smrťáka hraje Petr Vančura, v lidských rolích se představí Radim Fiala nebo Radek Melša.

Foto: Bontonfilm

Bolek Polívka

„Chceme představit příběh, za kterým si stojíme a který divákům umožní poctivý zážitek v kině. Taková pohádka musí být dokonale ozvučená, sestříhaná a musí bavit. Uvést do kin technicky nedotažený film není možné,” uvedla Marta Gerlíková Santovjáková, jež s Dariou Hrubou pohádku Největší dar režírovala.

Tvůrci filmu se proto rozhodli obrátit na diváky a veřejnost s žádostí o podporu prostřednictvím služby HitHit. Kdo filmu přispěje, může si vybrat některou z odměn, včetně účasti na slavnostní premiéře, darů od herců nebo artefaktů z filmu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám