Hlavní obsah

Chráníme značku. Manažer vysvětlil, proč skartoval Batgirl za 100 milionů dolarů

Filmový svět tento týden překvapila zpráva, že Batgirl nebude mít žádnou premiéru. Ani na internetu. Kontroverzní rozhodnutí obhajoval generální ředitel Warner Bros. Discovery David Zaslav.

Foto: Profimedia.cz

David Zaslav

Článek

„Nevypustíme film, aby vydělal čtvrťák, a nevypustíme film, pokud v něj nebudeme věřit,“ uvedl Zaslav.

„Tohle jsou značky známé všude na světě,“ řekl o komiksech DC. „Soustředíme se na kvalitu. DC je něco, co bychom mohli dělat lépe, a na to se teď zaměříme,“ dodal manažer.

O filmu Batgirl se domnívá, že nesplňuje nutné standardy. „Naše práce je také chránit značku DC. A to uděláme.“

Režiséři filmu Batgirl Adil El Arbi a Bilall Fallah vydali po oznámení, že film jde do stoupy, prohlášení, že jsou rozhodnutím „zarmouceni a šokováni”. Nebude jim to ale zjevně nic platné.

Foto: Warner Bros.

Batgirl

Rozpočet filmu se podle amerického tisku pohybuje zhruba mezi 70 a 100 miliony dolarů (1,7 až 2,4 miliardy korun). Podle tisku proběhly testovací projekce a reakce lidí byly hrozné. Film nejde nijak sestříhat nebo opravit.

Ve snímku si hlavní postavu zahrála Leslie Grace a další role třeba J. K. Simmons, Michael Keaton nebo Brendan Fraser. Na začátku jednal o roli i Sylvester Stallone, který měl ztvárnit zápornou postavu jménem Firefly, ale nedohodl se na podmínkách, a tak v Batgirl není.

Reklama

Výběr článků

Načítám