Hlavní obsah

Černý kůň kin? Stvořitel aneb umělá inteligence má občas větší srdce než lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tomto snímku se v zákulisí mluví jako o události, která může rozhýbat i česká kina. Premiéru si v nich Stvořitel, epický akční sci-fi thriller, odbude 28. září. Nyní jeho tvůrci zveřejnili další ukázku z filmu. Divákům představí svět budoucnosti, v němž o přežití bojují jak lidé, tak umělá inteligence.

Záběry z filmu StvořitelVideo: Falcon

 
Článek

Děj zavede zájemce do zuřící války mezi lidskou rasou a silami AI. Hlavní hrdina Joshua (John David Washington), zocelený bývalý agent speciálních jednotek, truchlí již roky nad zmizením své ženy (Gemma Chan). Z depresí jej vyvede informace, že tu noc, kdy o ni přišel, mohlo vše být jinak, než si dosud myslel.

Trailer k filmu StvořitelVideo: Falcon

Poté je naverbován, aby vypátral a zabil Stvořitele, nepolapitelného architekta pokročilé umělé inteligence, který vyvinul záhadnou zbraň s mocí ukončit válku. A možná tím i lidstvo samotné.

Elitní tým agentů se tak spolu s ním vydá přes nepřátelské linie do temného centra území okupovaného AI. Zjistí tam překvapivou věc: zbraň, jež má zničit svět, je AI v podobě malého dítěte.

Co bude za padesát let?

Snímek se natáčel z velké částí minulý rok v Thajsku. Stojí za ním tým, který se podílel na natáčení Star Wars, a to filmu Rogue One: Star Wars Story (2016). Autory scénáře jsou konkrétně Gareth Edwards a Chris Weitz. Gareth Edwards Stvořitele také režíroval.

„Zatímco jsme točili Stvořitele, AI se zdokonalovala. A teď jako bychom se dostali do bodu zlomu. Snímek se ptá, jak by mohl svět vypadat za padesát let od dnešního dne, až bude AI součástí lidské společnosti,“ uvedl Edwards s tím, že odpovědět na otázku nebude lehké ani jednoduché…

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám