Hlavní obsah

Bowieho podivný mimozemšťan opět spadne na Zemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejdivnějších filmů v dějinách inspiroval stejnojmenný seriál Muž, který padl na Zemi, který bude mít premiéru v březnu na nové streamovací platformě Paramount+.

Foto: Cinema 5

David Bowie byl mimozemšťan.

Článek

Muž, který padl na Zemi byl film z roku 1976, kde hrál David Bowie mimozemšťana. Ten přiletěl na Zem, aby ji prozkoumal a zjistil možnosti osídlení. Na jeho planetě totiž docházela voda. Mimozemšťan nakonec neuspěl a skončil jako troska.

Hlavní devízou filmu byl zjevně Bowie, kterému opravdu nedalo velkou práci přesvědčit diváky, že je mimozemšťan. „Mimozemsky“ tento britský hudebník působil většinu své kariéry. Hodnocení snímku je rozporuplné, objevuje se přívlastek kultovní, ale stejně tak se o něm píše jako o zmateném i nudném.

Nový scénář napsali Alex Kurtzman a Jenny Lumetová, kteří jsou i koproducenty.

Nového mimozemšťana, který přistane na Zemi, má ztvárnit Chiwetel Ejiofor.

Foto: Profimedia.cz

Chiwetel Ejiofor

„Jeho divadelní i filmová kariéra je ohromující svou odvahou, oddaností věci a kvalitou,“ tvrdí  Kurtzman. „Je vším, co si umíme představit, a milionem věcí, které si představit neumíme. Naše nadšení nezná mezí,” dodal.

Britský herec s nigerijskými kořeny má za sebou snímky Špína Londýna či Serenity, sci-fi Potomci lidí, slavnou komedii Láska nebeská nebo drama 12 let v řetězech. Díky poslednímu jmenovanému filmu byl nominován na Oscara a obdržel cenu BAFTA za výkon v roli Solomona Northupa. V televizi se Ejiofor uplatnil v seriálech Hranice stínu či Dancing on the Edge.

Nejstreamovanější seriál v Americe? Starý dobrý Kancl

Film

Reklama

Výběr článků

Načítám