Hlavní obsah

Amerikánka dorazí do kin příští rok, zatím uvádí živý trailer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amerikánka producenta a režiséra Viktora Tauše se stala divadelním fenoménem, fotografickou knihou a nejnověji se představí živým trailerem k filmu Amerikánka, jenž dorazí do kin v květnu 2024. Má podobu divadelní show, autentických zpovědí dětí, které hrají v připravovaném filmu. Jsou z dětských domovů, vydělených skupin spojených s dětmi z klasických rodin.

Foto: Jan Mihalíček

Amerikánka má další podobu.

Článek

Představení s názvem Snowflakes má podobu muzikálu, činohry, fashion show, je to živá upoutávka na film Amerikánka a další kapitola příběhu o tom, že naději, pokud se jí nerozhodneme vzdát sami, nám nikdo vzít nedokáže.

Foto: Jan Mihalíček

Amerikánka pokračuje svou cestu.

Vedle více než třiceti dětí uvidí diváci na jevišti i Pavlu Beretovou, Lucii Žáčkovou a zpěváky Adonxse, Annabelle a Thomase Seana Pšeničku.

Foto: Jan Mihalíček

Nová podoba Amerikánky míří do kin.

Hrát se bude v divadle Jatka 78 v Praze a představení se vydá také na turné do regionů.

„Film Amerikánka našel svou energii nejen ve skutečném příběhu, letech práce na filmovém scénáři nebo jeho následné adaptaci do divadelní inscenace, ale především ve výjimečném dětském kruhu interpretů, který vzešel z dětských domovů a vydělených skupin spojených s dětmi z rodin, jakou je ta vaše. Dětský kruh, který stojí na autenticitě osudu každého z nich. Odhodlání, soudržnost a touha po životě, to vše se otisklo do vznikajícího filmu a stalo se jeho dalším smyslem,“ vysvětlil producent a režisér projektu Viktor Tauš.

Termíny uvedení představení jsou:

  • Praha Jatka78 6. 9. – 10. 9. 2023
  • České Budějovice 26. 8. 2023
  • Třebíč 2. 9. 2023
  • Ústí nad Labem 16. 9. 2023
  • Plzeň 23. 9. 2023

„Inscenaci budeme hrát také pro školy a dětské domovy. Tam bude divadlo doprovázet i debata s paní Veronikou Kašákovou, která sama vyrůstala v dětském domově a dnes skrze svoji nadaci pomáhá těmto dětem na cestě do samostatného života,“ dodal Tauš s tím, že jako bonus návštěvníci uvidí v rámci inscenace i pětiminutovou ukázku z filmu.

Foto: Amerikánka

Amerikánka má novou podobu.

Tereza Ramba: Amerikánka se mnou prošla všechno

Film

Pavla Beretová: Ano, budu Amerikánka. Viktor Tauš začíná natáčet úspěšnou divadelní hru

MFF KV

Může se vám hodit na Firmy.cz: Jatka 78

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám