Hlavní obsah

Filmový Román pro ženy míří do kin

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavnostní předpremiéru měla ve středu večer v pražském kině Palace Cinemas Slovanský dům romantická komedie režiséra Filipa Renče Román pro ženy.

Článek

Renč ji natočil podle literární předlohy Michala Viewegha, který na základě vlastní stejnojmenné knihy napsal i scénář. V hlavních rolích diváci uvidí Simonu Stašovou, Marka Vašuta a mladou slovenskou herečku Zuzanu Kanóczovou.

"Je to skutečně historický okamžik," řekl na odpolední tiskové konferenci generální ředitel televize Nova Petr Dvořák. "Nova už se podílela na řadě českých filmů, ale toto je první film, který produkovala sama za sebe. Vedly nás k tomu tři důvody. Jednak je tu zkušenost, že české filmy jsou pro diváky zajímavější než zahraniční, dále je to aktivita, na níž lze i vydělat, a za třetí tím chceme dát najevo politikům, že jsme připraveni radši produkovat sami filmy než přispívat do Státního fondu na podporu a rozvoj kinematografie, z něhož pak jakási komise přidělí peníze jen podle svého uvážení," dodal.

.: Stáhněte si tapety na plochu

Plakát 1 - Zuzana Kanóczová

Plakát 2 - Z. Kanóczová, S. Stašová, M. Vašut

Román pro ženy je romantická komedie, jejíž ambicí je inteligentní zábava. "Snažili jsme se se Simonou Stašovou občas děj trochu zatěžkat, využít temnější podtóny, které tato látka o vztazích mezi ženami a muži nabízí, ale režisér nesmlouvavě dohlížel na to, aby film udržel v žánru romantické komedie - a měl pravdu," řekl novinářům Marek Vašut.

Román pro ženy vstoupí do kin 14. dubna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám