Hlavní obsah

Filmoví Rebelové od září na Broadwayi

Novinky, Eva Zajíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Jeden z nejúspěšnějších českých hudebních filmů, Rebelové režiséra Filipa Renče, se koncem září objeví v pražském Divadle Broadway jako divadelní muzikál. Roli Terezy, kterou ve filmu hrála Zuzana Norisová, bude alternovat slovenské duo Tweens, dvojčata Veronika a Daniela Nízlovy.

Foto: Archív pořadatele

Ukázka Čhamových tanců

Článek

Najít tu nejlepší Terezu namísto Norisové, která v divadelní verzi vystupovat nebude, údajně bylo hodně těžké.

Sedmikolovým konkurzem prošlo celkem sedm set uchazečů a Terezu se prý podařilo najít až v tom posledním. Koproducent muzikálu Michal David zároveň prozrazuje, že dvojčata byla jeho vlastní tip: "Už léta spolupracuji s jejich manažerem, dobře je znám a myslím, že jsme našli opravdu ideální představitelky."

Ani jedna z dívek sice ještě nemá žádnou zkušenost s divadlem, ale zpívají už několik let a vyzkoušely si i práci moderátorek.

 "Na svůj první muzikál se těšíme," říká Veronika. Další Slovenkou v týmu je Betka Stanková, která hrála ve filmu rebelku Bugynu - na jevišti se objeví v téže roli.

Alternovat ji bude Monika Absolonová, jíž produkce svěřila i roli Alžběty, otcovy milenky. Hlavní mužskou roli Šimona si zahraje Zbyněk Fric, v dalších úlohách se představí například Jan Hrušínský, Lukáš Vaculík, Radka Fišarová, Kateřina Brožová, Petr Štěpánek či Vladimír Brabec.

Zkoušet se začne v červenci, premiéra bude 26. září. "Myslím, že úspěch filmu může pokračovat i v divadle," vysvětluje Renč, proč přišli se Zdenkem Zelenkou za producenty muzikálu Kleopatra s nápadem převést Rebely na jeviště. Architekt a scénograf Daniel Dvořák prozrazuje, že Rebelové budou multimediální představení, divadlo kombinované s filmovou projekcí.

V muzikálu bude třiadvacet písní, tři z nich skládá Michal David, který chystá i nové aranže pro původní hudbu. "Představení by mělo mít moderní sound roku 2003," míní David. Přibude i scénická hudba spojující jednotlivé výstupy a dokonce i dialogy. "Nebude to tak úplně čistý muzikál, zachováme mluvené slovo," dodává Renč. Firma Sony Music Bonton se chystá vydat Rebelům nové cédéčko. To první, filmové, bylo úspěšné: prodalo se téměř tři sta tisíc nosičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám