Hlavní obsah

Filmové premiéry: Ženská na vrcholu, Bitva u Midway, Boží láska či Dálava

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženská na vrcholu je další česká romantická komedie. Válečný velkofilm Bitva u Midway líčí příběh příslušníků amerického námořnictva a letectva. Boží láska je futuristické drama plné vášně. Další empatický příběh obyčejných lidí Pardon, nezastihli jsme vás natočil Brit Ken Loach. Na daleké cestě se odehrává dokument Dálava. A pozoruhodným příspěvkem ke 30. výročí listopadu 1989 je slovenský dokument Ukradený stát.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Ženská na vrcholu

Helena je úspěšná majitelka pražské biokavárny, zastánkyně zdravého životního stylu a svobodná matka osmiletého synka. S tím chce strávit klidné Vánoce ve slovenských horách, což jí nevyjde i díky setkání se dvěma bratry, s nimiž se zaplete do adrenalinových sportů i milostného trojúhelníku.

Trailer k filmu Ženská na vrcholuVideo: Bioscop

Ženská na vrcholu, Česko/Slovensko 2019, komedie, 105 min., režie: Lenka Kny, hrají: Anna Polívková, Martin Dejdar, Boleslav Polívka, Jana Preissová a další.

Bitva u Midway

Bitva u Midway znamenala zlom na pacifickém bojišti druhé světové války. Hvězdně obsazený film ukáže nejen pozadí konfliktu, ale zejména bitvu samotnou, která doposud nikdy nebyla natočena tak velkolepě. Zároveň nám jednu z rozhodujících námořních bitev druhé světové války přiblíží i z pohledu japonské armádní elity.

Trailer k filmu Bitva u MidwayVideo: Vertical Ent.

Bitva u Midway, USA/Čína 2019, válečný, 138 min., režie: Rolland Emmerich, hrají: Luke Evans, Woody Harrelson, Patrick Wilson, Mandy Moore, Dennis Quaid a další

Boží láska

Brazílie, rok 2027. Bůh se neuctívá na mších, ale na tanečních party, pro rozhřešení si můžete dojet do drive-thru zpovědnice. Úřednice Joana dělá k pracovním povinnostem ještě vše pro to, aby naplnila osobní poslání – zabránit co nejvíce párům v rozvodu. Se společenstvím Boží láska se manželům prostřednictvím modliteb a nezvyklých sexuálních praktik snaží navrátit blízkost, víru i touhu.

Trailer k filmu Boží láska

Boží láska, Brazílie/Uruguay/Dánsko/Norsko/Chile 2019, erotické drama, 101 min., režie: Gabriel Mascaro, hrají: Dira Paes, Júlio Machado, Mariana Nunes a další

Pardon, nezastihli jsme vás

Rodina Turnerových se pohybuje na hraně chudoby. Nejmenší finanční výkyv může znamenat katastrofu. Aby svoje blízké zajistil, rozhodne se otec Ricky zapojit do kurýrní franšízy. Jenže namísto slíbené svobody zabředává do sítě predátorských praktik a zoufalý boj o finanční přežití pomalu rozkládá soudržnost rodiny.

Trailer k filmu Pardon, nezastihli jsme vásVideo: Film Europe Media Company

Pardon, nezastihli jsme vás, Belgie/Francie/Velká Británie 2019, drama, 100 min., režie: Ken Loach, hrají: Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Rhys Stone, Katie Proctorová a další

Dálava

Dva tisíce osm set padesát dva kilometrů mezi Východem a Západem, mezi otcem a synem. Vít a jeho syn Gríša se před koncem prázdnin vydávají na dlouhou cestu do Ruska. Jen co nastoupí do auta, syn si hned nasazuje sluchátka a otec se noří do vzpomínek. Ani tak ale nemůžou jeden druhému uniknout. Je tu však jedna možnost, která je může opět sblížit – společné pátrání.

Trailer k filmu DálavaVideo: HBO

Dálava, Česko 2019, dokument, 76 min., režie: Martin Mareček

Ukradený stát

Třicet let od listopadu 1989 se zejména v post-socialistickém bloku začínají projevovat demokratické deficity i větší či menší kritické propady právního státu. Jsou to anomálie, nebo se začínají vynořovat zárodky nového společenského zřízení, které ještě nemá jméno? Film nabízí jeho pracovní název.

Trailer k dokumentu Ukradený státVideo: D1film

Ukradený stát, Slovensko/Česko 2019, dokument, 79 min., režie: Zuzana Piussi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám