Hlavní obsah

Filmové premiéry: Pohádky pro Emu, Trollové, Zúčtování, Zákon Helena a další

Právo, Věra Míšková

Ve čtvrtek vstoupí do českých kin osm filmů. Ondřej Vetchý a Aňa Geislerová vévodí Pohádkám pro Emu. Vítězný film Berlinale Fuocoammare: Požár na moři je působivým pohledem na uprchlickou krizi. Písně od Justina Timberlakea nebo Anny Kendrickové provázejí animovaný film Trollové. Ben Affleck hraje hlavní roli v dramatu Zúčtování. Dokument o odhalení Berdychova gangu se jmenuje Zákon Helena. Mlha v srpnu je příběh sirotka v nacistickém programu s krycím názvem T4. O lásce a nenávisti vypráví film Bobo. Zdaleka je romance dvou mužů.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pohádky pro Emu 

Trailer k filmu Pohádky pro EmuVideo: Falcon

Petr Miller žije v Londýně a vůbec nepřemýšlí o návratu do Čech. Když se dozví, že by měl mít v Praze osmileté dítě, nevěří, ale do staré vlasti se přece jen vypraví...

Pohádky pro Emu, Česko 2016, 112 min., režie: Rudolf Havlík, hrají: Ondřej Vetchý, Aňa Geislerová, Ema Švábenská, Vilma Cibulková a další.

Fuocoammare: Požár na moři

Trailer k filmu Požár na mořiVideo: Artcam

Dvanáctiletý Samuel žije na ostrově Lampedusa ve Středozemním moři. Ale jeho domov není jako jiné ostrovy. Už léta je to cílová stanice pro všechny, kdo se snaží dostat z Afriky na malých a sešlých plavidlech, neboť Lampedusa se stala metaforou pro útěk uprchlíků do Evropy.

Fuocoammare: Požár na moři, Itálie/Francie 2015, drama, 108 min., režie: Gianfranco Rosi, hrají: Samuele Pucillo, Mattias Cucina, Samuele Caruana a další.

Trollové

Trailer k filmu TrollovéVideo: CinemArt CZ

Trollové jsou veselí a šťastní skřítkové, kteří milují hudbu, tanec a zpěv. Jedinou vážnější starost na světě jim dělají Bergeni, kteří si myslí, že můžou být šťastní jedině tehdy, pokud budou mít Trolla v žaludku. Bohužel však už dlouhou dobu žádného na jídelníčku neměli.

Trollové, USA 2016, animovaný, 92 min., režie: Mike Mitchell, Walt Dohrn, v českém znění: Ivana Korolová, Martin Písařík, Jana Zenáhlíková, Petr Neskusil, Jitka Smutná a další.

Zúčtování

Trailer k filmu ZúčtováníVideo: Freeman Ent.

Christian je matematický génius, který pracuje jako účetní pro nejnebezpečnější zločinecké organizace. S postupným stahováním smyčky ze strany boje s organizovaným zločinem přijme legálního klienta. Ale jak rozkrývá účetní záznamy, začíná v jeho okolí stoupat počet mrtvých.

Zůčtování, USA 2016, akční drama, 128 min., režie: Gavin O´Connor, hrají: Ben Affleck, Anna Kendricková, J. K. Simmons a další.

Zákon Helena

Trailer k filmu Zákon HelenaVideo: Background Films

Herečka a dokumentaristka Petra Nesvačilová natočila příběh policistky Heleny Káhnové, které se společně s kolegou podařilo v 90. letech poslat do vězení několik desítek lidí v kauze tzv. Berdychova gangu - včetně Berdycha samotného.

Zákon Helena, ČR 2016, dokument, 78 min., režie: Petra Nesvačilová.

Mlha v srpnu 

Trailer k filmu Mlha v srpnuVideo: Bohemia Motion Pictures

Třináctiletý sirotek Ernst je vzpurný chlapec, kterého všechny náhradní rodiny a zařízení označily jako nenapravitelného. Kvůli tomu se ocitá v psychiatrickém sanatoriu. Ernst si však brzy uvědomí, že v tomto sanatoriu nejsou děti léčeny, ale postupně a potají zabíjeny.

Mlha v srpnu, Německo/ Švýcarsko 2016, drama, 126 min., režie: Kai Wessel, hrají: Ivo Pietzcker, Sebastian Koch, Fritzi Haberlandt a další.

Bobo

Trailer k filmu BoboVideo: Bioscop

Vjeko žije jen se svým otcem. Zahynula mu láska Bobo a jediná věc, která ho těší, jsou noční procházky v ženských šatech. Jednou ho přepadne skupina mužů a nechá ho v bezvědomí ležet na ulici... Tak začíná příběh tří odlišných lidí, kteří žijí ve stejné budově a jsou na sobě závislí.

Bobo, Chorvatsko 2016, drama 92 min., režie: Rajko Grlič, hrají: Nebojša Glogovac, Ksenja Marinkovićová, Dejan Aćimović a další.

Zdaleka 

Trailer k filmu ZdalekaVideo: Film Europe

Zavedený padesátník si na ulici vyhlédne mladíka, který se obtížně protlouká na okraji společnosti. Co začne jako pouliční prostituce, se změní v málomluvný a nevyrovnaný vztah, v němž se oba snaží překonat jizvy z vlastní minulosti.

Zdaleka, Venezuela/Mexiko 2015, drama, 90 min., režie: Lorenzo Vigas, hrají: Alfredo Castro, Luis Silva, Jericó Montilla a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám