Hlavní obsah

Filmové premiéry: Po čem muži touží, King Skate, Markéta chce taštičku a Tvář

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po čem muži touží, zjišťovala v nové české komedii spisovatelka Radka Třeštíková a režisér Rudolf Havlík. Do historie skateboardingu v Československu se vydal Šimon Šafránek v dokumentu King Skate. Do světa „jiných“ lidí se zase vydal Miroslav Janek v krátkometrážním snímku Markéta chce taštičku. O prvním občanovi Polska, který podstoupil transplantaci obličeje, je film Tvář.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Po čem muži touží

Trailer k filmu Po čem muži touží Video: CinemArt

Karel Král je trochu šovinista, ale sympaťák, na kterého ženy letí. Jednoho dne však dostane výpověď, bývalá manželka a dcera ho naštvou, neznámá žena mu nabourá auto, zkrátka Den blbec. Karel vyřeší problémy po chlapsku opije se a v dobrodružné noci si přeje, aby se stal ženou, protože ty to mají v životě snazší. Ráno Karel zjistí, že jeho přání bylo vyslyšeno...

Po čem muži touží, Česko 2018, komedie, 95 min., režie: Rudolf Havlík, hrají: Jiří Langmajer, Anna Polívková, Táňa Pauhofová, Matěj Hádek a další.

King Skate

Trailer k dokumentu King SkateVideo: Aerofilms

Kultovní postavy zejména českého skateboardingu v příbězích nekonečného mejdanu, zlámaných kostí, nezlomných přátelství a divoké jízdy v Československu 70. a 80. let, kdy se těžko dostupné prkno stalo „dopravním prostředkem“ za svobodou. Šimon Šafránek shromáždil obrovské množství archivních materiálů a natočil film, který potěší tehdejší i současné milovníky skateboardingu.

King Skate, Česko 2018, dokument, 80 min., režie: Šimon Šafránek

Tvář

Trailer k filmu TvářVideo: Film Europe

Hlavní hrdina je maloměstský podivín a excentrik Jacek – miluje heavy metal, svoji holku, malé auto a svého psa. Pracuje na staveništi, kde má vyrůst nejvyšší socha Ježíše na světě. Když jej nečekaně zmrzačí tragická nehoda, obrátí se k němu oči celé země – Jacek se totiž stane prvním občanem Polska, který podstoupí transplantaci obličeje.

Tvář, Polsko 2018, drama, 91 min., režie:Małgorzata Szumowska, hrají:Mateusz Kościukiewicz, Agnieszka Podsiadliková, Małgorzata Gorolová a další.

Markéta chce taštičku

Foto: Mimosa Film

Markétka je šťastná, když si může povídat, malovat nebo jezdit autobusem. Šestnáctiletá dívka trpí Rettovým syndromem, kvůli němuž má mít mentalitu dvouletého dítěte. Dokumentarista Miroslav Janek opět s empatií nahlíží do světa „jiných“ lidí, jejichž okolí musí přemýšlet nad jejich budoucností místo nich.

Markéta chce taštičku, Česko 2018, dokument, 37 min., režie: Miroslav Janek

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám