Hlavní obsah

Filmové premiéry: Millerovi na tripu, Jsem slavná tak akorát, Elysium a Verbo

Právo, Věra Míšková

Komedie Millerovi na tripu je zábavný, vtipný příběh malého drogového dealera, jeho velkých průšvihů a zrození nové rodiny. Režisérka Jitka Němcová natočila částečně hraný dokument o zpěvačce a skladatelce Zuzaně Michnové Jsem slavná tak akorát. Režisér úspěšné sci-fi District 9 Neill Blomkamp přichází s dalším akčním filmem Elysium s Mattem Damonem a Jodií Fosterovou v hlavních rolích. Španělský snímek Verbo vypráví příběh adolescentní Sary, která ještě nedokáže porozumět okolnímu světu a nedokáže si v něm najít místo.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 35. týden

Článek

Millerovi na tripu

Millerovi na tripuVideo: Warner Bros. CZ

David se živí drobným prodejem marihuany a po větším byznysu netouží. Jenže poté, co je okraden o výdělek, musí splnit požadavek svého bosse a přivézt z Mexika novou zásilku. Dá dohromady fiktivní rodinu, jejímiž členy jsou striptérka a dva bezprizorní puberťáci a společně se vydají za nechtěným dobrodružstvím.

Millerovi na tripu, USA 2013, komedie, 111 min., režie: Rawson Marshall Thurber, hrají: Jennifer Anistonová, Ed Helms, Will Poulter, Emma Robertsová, Lunden DeLeon a další.

Jsem slavná tak akorát

Zuzana Michnová - Jsem slavná tak akorátVideo: CinemArt

Film o hlavní postavě skupiny Marsyas není jen klasickým dokumentem, ale koláží vzpomínek, vzácných archivních materiálů, hraných scén, výpovědí osobností a také záběrů z vyprodaného koncertu v La Fabrice, jímž se skupina v roce 2012 vrátila po letech odmlky na hudební scénu.

Jsem slavná tak akorát, ČR 2013, dokument/hraný, 94 min., režie: Jitka Němcová, účinkují a hrají: Zuzana Michnová, Iva Janžurová, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, David Koller, Roman Holý, Jiří Macháček, Matěj Ruppert, Bolek Polívka, Cyril Höschl a další.

Elysium

ElysiumVideo: Falcon

V roce 2154 žijí bohatí lidé na luxusní vesmírné stanici zvané Elysium, ostatní živoří na přelidněné, zničené Zemi. Jediným člověkem, který má šanci vrátit světu rovnováhu, je Max, obyčejný člověk, který se potřebuje dostat na Elysium. Vydá se tedy na nebezpečnou misi, která ho staví tváří v tvář správkyni Elysia Delacourtové a jejím nemilosrdným jednotkám.

Elysium, USA 2013, akční/sci-fi, 109 min., režie: Neill Blomkamp, hrají: Matt Damon, Jodie Fosterová, Diego Luna, William Fichtner, Sharlto Copley, Alice Braga a další.

Verbo

Verbo trailerVideo: Film Europe

Hlavní hrdinkou je dospívající Sara, již neustálé hledání odpovědí na nezodpovězené otázky přivede do tajemného fiktivního světa, kde se pouští do různých, životu nebezpečných dobrodružství, aby našla samu sebe i své místo ve světě. Film byl nominován na národní ceny Goya v kategorii nejlepší začínající herečka (Alba García) a nejlepší začínající režisér.

Verbo, Španělsko, 2011, fantasy, 87 min., režie: Eduardo Chapero-Jackson, hrají: Alba García, Miguel Ángel Silvestre, Verónica Echegui, Najwa Nimri a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám