Hlavní obsah

Filmové premiéry: Klícka, Cesta domů, Jedině Tereza, Manželství, Stingl – Malý velký Okima či Zhoubné zlo

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěr karlovarského festivalu patřil filmu Klícka s Judem Lawem v hlavní roli. Cesta domů zakončuje lesní trilogii na téma zdravého života na zdravé planetě. Jedině Tereza je romantická komedie plná trapasů a omylů. Vztah Češky a Pákistánce sleduje dokument Manželství. Další dokument Stingl – Malý velký Okima je o slavném etnografovi, indiánském náčelníkovi, cestovateli a nejvydávanějším českém spisovateli všech dob. Ve francouzské komedii Rodinu si nevybereš se každý probouzí v těle někoho jiného. Dokument Aalto - Architektura emocí poprvé odhaluje intimní milostný příběh Alvara a jeho ženy, architektky Ainy Aalto. A na milovníky hororů čeká Zhoubné zlo.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Klícka

Obchodník Rory opouští pohodlný život v USA a přesouvá se s rodinu do pronajatého sídla na anglickém venkově. Ačkoli má jeho žena Allison pochybnosti, udělá, co se od ní očekává, a následuje manžela do cizí země. Roryho životní sen, uskutečnit výnosný obchod a dostat se do nejvyšších pater společenského žebříčku, je na dosah a on je mu ochoten přinášet stále větší oběti na úkor celé rodiny i přátel.

Trailer k filmu KlíckaVideo: Aerofilms

Klícka, USA 2020, drama, 107 min., režie: Sean Durkin, hrají: Jude Law, Carrie Coonová, Anne Reidová, Oona Roche, Adeel Akhtar a další.

Cesta domů

Cesta domů vede tam, odkud jsme vzešli. Nejen ve smyslu fyzickém, ale i duchovním. Je to cesta do našeho rodiště, cesta k našim zdrojům, k lesům, stráním a polím. Cesta k čiré vodě, k divokému ohni, k větru bez zplodin, k zemi bez chemie. Hrdinové filmu, každý svým způsobem, hledají ztracenou harmonii se zvířaty, s rostlinami, a hlavně se sebou samými.

Trailer filmu Cesta domů

Cesta domů, Česko 2021, romantický, 92 min., režie: Tomáš Vorel, hrají: Bolek Polívka, Tomáš Hanák, Eva Holubová, Barbora Nimcová, Tomáš Vorel ml. a další.

Jedině Tereza

Tomáš s Terezou se poznali a zamilovali na střední škole a po vysoké spolu zůstali v Praze. Zadrhlo se to na Štědrý den, když Tereza přistihla polosvlečeného Tomáše v domněle choulostivé situaci. Tomáš by to sice mohl celkem racionálně vysvětlit, kdyby k tomu ale dostal příležitost. Film názorně dokládá, že boj o lásku může být někdy neuvěřitelná šichta, zvlášť když vám život dává jednu facku za druhou.

Trailer Jedině Tereza

Jedině Tereza, Česko 2021, romantická komedie, 102 min., režie: Jaroslav Fuit, hrají: Veronika Khek Kubařová, Igor Orozovič, Matouš Ruml, David Matásek a další.

Manželství

Jejich vztah se zrodil online při hraní počítačové hry „Farmville“. Nejprve hospodařili na virtuální farmě, jenže vzájemné zalévání cibule a rajčat postupně přerostlo v lásku, a nakonec i svatbu. Více než pět let však byli Zdenka a Tabiš nuceni prožívat své manželství téměř výhradně prostřednictvím internetu, neboť Tabišovy žádosti o vízum do České republiky opakovaně narážely na nedůvěru českých úřadů. Až pak svitla naděje...

Trailer k filmu ManželstvíVideo: AČFK

Manželství, Česko/ USA 2021, dokument, 74 min., režie: Kateřina Hager a Asad Faruqi.

Stingl – Malý velký Okima

Svým dílem ovlivnil miliony lidí v touze poznávat svět za hranicemi jejich země. Rok po jeho smrti přichází režisér Steve Lichtag se strhujícím celovečerním dokumentárním filmem, v němž poodkryje spoustu tajemství, odhalí složité vztahy v osobním životě a rodině, která trpěla jeho vědeckými a objevitelskými cestami.

Trailer k filmu Stingl - Malý velký OkimaVideo: Falcon

Stingl – Malý velký Okima, Česko 2021, dokument, 93 min., režie: Steve Lichtag.

Rodinu si nevybereš

Jednoho krásného letního rána se Morelovic rodina probudí a zjistí, že těla a duše všech prošly hodně zvláštní proměnou. Šestiletá holčička je najednou v těle svého táty, který je teď svým pubertálním synem a ten je zase v těle své starší sestry… Kdo je teď v těle matky? A kdo je v těle šestileté Chachy? A tímto to teprve všechno začíná…

Trailer k filmu Rodinu si nevyberešVideo: Bohemia MP

Rodinu si nevybereš, Francie 2020, komedie, 92 min., režie: Jean-Patrick Benes, hrají: Alexandra Lamy, Franck Dubosc, Gil Alma, Emmanuel Bonami a další.

Aalto - Architektura emocí

Podmanivá filmová výprava proniká do kreativních procesů slavného Fina, v jehož díle se prolíná funkcionalismus s organickým designem inspirovaným přírodou. Film odhaluje intimní milostný příběh Alvara a jeho ženy, architektky Ainy Aalto, která byla nepřehlédnutelnou součástí jejich tvůrčího dua. Ve filmu navštívíme jejich ikonické budovy rozmístěné po celém světě od rodného Finska, přes Rusko, New York, Paříž nebo Benátky…

Trailer k filmu Aalto: Architektura emocíVideo: Artcam Films

Aalto - Architektura emocí, Finsko 2020, dokument, 102 min., režie: Virpi Suutari. 

Zhoubné zlo

James Wan se vrací ke svým žánrovým kořenům příběhem o dívce Madison, kterou paralyzují neustávající vize strašlivých vražd, které bohužel mají daleko k obyčejným snům.

Trailer k filmu Zhoubné zloVideo: Vertical Ent.

Zhoubné zlo, USA 2021, horor, 111 min., režie: James Wan, hrají: Annabelle Wallisová, Meddie Hassonová, Jake Abel, Jacqueline McKenzie a další.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám