Hlavní obsah

Filmové premiéry: Jedna sekunda, Minamata a Čelisti

V době čínské kulturní revoluce se odehrává film čínského režiséra Zhang Yimoua Jedna sekunda. Ve filmu Minamata se Johnny Depp jako fotograf pere za oběti chemického znečištění vod. V obnovené premiéře jdou do kin slavné Spielbergovy Čelisti.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Jedna sekunda

Během čínské kulturní revoluce utíká z pracovního tábora vězeň. Riskuje vše při hledání ukradeného filmového kotouče, na němž se na vteřinu objeví jeho dávno ztracená dcera. Brzy se setkává se zlodějkou, osiřelou dívkou, kterou pronásleduje vlastní strašlivá ztráta.

Trailer filmu Jedna sekundaVideo: Film Europe

Jedna sekunda, Čína 2020, drama, 104 min., režie Zhang Yimou, hrají: Zhang Yi, Fan Wei a další

Minamata

William Eugene Smith se proslavil jako jeden z nejuznávanějších fotoreportérů druhé světové války. Na začátku sedmdesátých let ale žije samotářsky, rezignuje na svou kariéru. Změna nastane, když jej redaktor slavného časopisu Life Robert Hayes tajně vyšle do japonského rybářského města Minamata. Zdraví a život jeho obyvatel, a především dětí, jsou zde po desetiletí ohrožovány jedovatou rtutí, kterou do moře vypouští chemická továrna.

Trailer filmu Minamata

Minamata, USA 2020, drama, 115 min., režie: Andrew Levitas, hrají: Johnny Depp, Bill Nighy, Minami, Hirojuki Sanada, Džun Kunimura a další.

Čelisti

Žralok-lidožrout usmrtí krátce po sobě několik lidí, což ohrožuje očekávané zisky místních obyvatel a chystanou velkolepou oslavu Dne nezávislosti. Šerif Brody žádá, aby správa ostrova zahájila boj se žralokem, ale starosta Vaughn souhlasí teprve po smrtícím útoku žraloka před zraky rekreantů. Brody najme na žraloka zkušeného lovce mořských šelem Quinta a společně s ichtyologem Matem Hooperem se vydává na nebezpečnou plavbu.

Trailer filmu ČelistiVideo: Bez zdroje

Čelisti, USA 1975, dobrodružný, 118 min., režie: Steven Spielberg, hrají: Roy Scheider, Robert Shaw, Richard Dreyfuss, Lorraine Gary, Murray Hamilton a další.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina, Letní kina

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám