Hlavní obsah

Filmové premiéry: FAMU Four, Brutální vedro, Equalizer 3: Poslední kapitola a Hvězdy v poledne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pásmo FAMU Four představuje tvorbu mimořádně talentovaných mladých filmařů. Režijní debut Alberta Hospodářského Brutální vedro získal zvláštní uznání poroty na MFF Karlovy Vary v soutěžní sekci Proxima. Denzel Washoington se vrací ve filmu Equalizer 3: Poslední kapitola. Tropický milostný román prožívají hrdinové filmu Hvězdy v poledne.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

FAMU Four

Pásmo studentských filmů spojují mimo jiné mezinárodní úspěchy. Animovaný snímek Deniska umřela (Berlinale) vypráví o chlapci, kterého zaskočí ztráta domácího mazlíčka. Zjišťuje ale, že ho fenka Deniska vlastně neopustila. Osmý den (Cannes) sleduje vzdorovitou dívku, která se rozhodne utéct z náboženské sekty. Nominaci na studentského Oscara má animovaný dokument Přes střepy. Electru (Cannes) natočila na Oscara nominovaná autorka Daria Kashcheeva jako divoký sestup do podvědomí.

FAMU Four, Česko 2023, pásmo, 60 min., režie: Philippe Kastner, Petr Pylypčuk, Natálie Durchánková, Daria Kashcheeva.

Trailer FAMU FourVideo: Pilot Film

Brutální vedro

Ve světě ohroženém slunečním úlomkem letícím k Zemi uvázne osmnáctiletý chlapec cestou na chalupu v neznámém městě. Série bizarních dobrodružství ho donutí postavit se svým největším strachům – smíření se s realitou vykloubeného světa, se sebou samým a s otcem.

Brutální vedro, Česko / Slovensko 2023, drama, 75 min., režie: Albert Hospodářský, hrají: Vincent Hospodářský, Milan Mikulčík, Zdeňka Petrová, Ivana Uhlířová a další.

Trailer Brutální vedroVideo: Nutprodukce

Equalizer 3: Poslední kapitola

Od chvíle, kdy se Robert McCall vzdal života v elitní jednotce, snaží se vyrovnat s hrůznými činy, které v minulosti spáchal, a nachází zvláštní útěchu ve službě spravedlnosti ve jménu utlačovaných. Když překvapivě zdomácní v jižní Itálii, zjistí, že jeho noví přátelé jsou pod dohledem místních zločineckých bossů. Když se události změní ve smrtící spád, McCall ví, že se musí stát se ochráncem svých přátel a postavit se mafii.

Equalizer 3: Poslední kapitola, USA 2023, akční, 110 min., režie: Antoine Fuqua, hrají: Denzel Washington, Dakota Fanningová, Gaia Scodellaro, Bruno Bilotta a další.+

Trailer: Equalizer 3: Poslední kapitola. Video: Falcon

Hvězdy v poledne

Nevázaná mladá americká novinářka a anglický obchodník s vazbami na ropný průmysl se náhodou setkávají v současné Nikaragui při plnění záhadných úkolů. Oba se do sebe vášnivě zamilují, přestože toho o své skutečné profesní identitě vědí jen málo. Zoufale se snaží utéct ze země, odkud je ale tamější mocné síly nechtějí nechat odejít.

Hvězdy v poledne, USA / Francie 2022, drama, 135 min., režie: Claire Denisová, hrají: Margaret Qualley, Joe Alwyn, Benny Safdie, Danny Ramirez a další.

Trailer Hvězdy v poledne. Video: Film Europe Media Company

Reklama

Výběr článků

Načítám