Hlavní obsah

Filmové premiéry - Divoká stvoření jižních krajin, Bourneův odkaz, Nevěrníci, Comopolis a Tak fajn

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do zapomenutého kraje jižní Louisiany nás zavede příběh šestileté nebojácné dívky ve filmu Divoká stvoření jižních krajin. Bourneův odkaz přebírá Aaron Cross v podání Jeremyho Rennera. Nevěrníci jsou povídkový film o mužské nevěře. Novinka Davida Cronenberga se jmenuje Cosmopolis. A do kin jde i slovenská rodinná hudební komedie Tak fajn.

Upoutávka na film Divoká stvoření jižních krajin (v kinech od 09.08.2012)Video: Aerofilms

 
Článek

Divoká stvoření jižních krajin

Foto: Aerofilms

Filmové premiéry

V zapomenuté, ale svérázné komunitě, která sídlí v bažinatém kraji Jižní Louisiany u mrtvého ramene řeky, odděleném od zbytku světa rozsáhlou ochrannou hrází, žije šestiletá Hushpuppy. Maminku už nemá a milovaný otec Wink je divoch, který nikdy není doma. A tak je Hushpuppy často odkázaná na společnost polodivé zvěře.

Pak otce skolí záhadná nemoc a příroda se začíná vymykat kontrole. Rozpoutá se ohromná bouře, začnou tát ledovce. Hushpuppy zjišťuje, že přirozený řád všeho, co jí bylo drahé, se začíná rozpadat. Zoufale se snaží dát svůj svět zase do pořádku…

Divoká stvoření jižních krajin, USA 2012, 92 min.,  režie: Benh Zeitlin, hrají: Quvenzhané Wallisová, Dwight Henry, Jonshel Alexander, Marilyn Barbarin, Kaliana Brower, Joseph Brown, Nicholas Clark a další

Bourneův odkaz

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

V Bourneově ultimátu zlikvidoval agent Jason Bourne tajný a kontroverzní vládní program společně s jeho tvůrci. Šlo však jen o špičku ledovce, pod níž se ukrývá mnohem sofistikovanější systém tajných operací, kterému šéfuje Byer. Chladnokrevný profík se rozhodne bezpečně pohřbít program dřív, než mu přeroste přes hlavu…

Upoutávka na film Bourneův odkaz (v kinech od 09.08.2012)Video: Bontonfilm

Nový film navazuje na jednu z nejúspěšnějších akčních sérií velmi neobvykle: hlavní hrdina v podání Matta Damona byl odstaven na vedlejší kolej a místo něj jde do akce Jeremy Renner, který hraje elitního zabijáka Aarona Crosse, jehož příběh se odehrává paralelně s dějem předchozího dílu. Dá se tedy říct, že to, co Bourne prožívá a koná ve svém ultimátu, bezprostředně ovlivňuje život Aarona Crosse.

Bourneův odkaz, USA 2012, thriller, režie: Tony Gilroy, hrají: Jeremy Renner, Rachel Weiszová, Edward Norton, Albert Finney a další.

Nevěrníci

Foto: HCE

Filmové premiéry

Tato francouzská komedie je sérií několika krátkých filmů, zaměřených na mužskou nevěru. Jednotlivé příběhy zrežírovali Jean Dujardin, Michel Hazanavicius, Gilles Lellouche, Fred Cavaye, Eric Lartigau, Emmanuelle Beroct a Alexandre Courtes.

Nevěrníci, Francie 2011, komedie, 109 min., režie: Jean Dujardin, Michel Hazanavicius, Gilles Lellouche, Fred Cavaye, Eric Lartigau, Emmanuelle Beroctová a Alexandre Courtes, hrají: Jean Dujardin, Gilles Lellouche a další

Cosmopolis

Foto: HCE

Filmové premiéry

Město New York, blízká budoucnost: Eric Packer je osmadvacetiletý nekorunovaný král Wall Street. Během jeho vyjížďky po městě dojde v ulicích Manhattanu k záhadné explozi a propukne peklo. Navíc zjišťuje, že se mu hroutí finanční impérium.

Upoutávka na film Cosmopolis (v kinech od 09.08.2012)Video: H.C.E.

Kontakt se skutečným světem, i když jen přes okna limuzíny, ještě prohlubuje jeho paranoiu. V průběhu čtyřiadvacetihodinové odysey začíná k smrti vyděšenému Ericovi docházet, že se jeho život blíží ke konci.

Cosmopolis, Francie, Kanada, Portugalsko, Itálie 2012, thriller, režie: David Cronrnberg, hrají: Robert Pattinson, Jay Baruchel, Kavin Durand, Juliette Binocheová a další.

Tak fajn

Foto: Pinot Film

Filmové premiéry

Hrdina lehké letní komedie Milan se rozhodne požádat svou přítelkyni Beatu o ruku na romantické dovolené. A jejich kamarád Miki je odhodlán jim to zorganizovat. Jenže se věci vymknou z rukou, a tak jsme svědky událostí, které jsou dobře myšlené, ale skoro nikdy dobře nedopadnou. Film je podkreslen hity populárních zpěváků.

Upoutávka na film Tak fajn (v kinech od 09.08.2012)Video: Pinot Film

Tak fajn, Slovensko 2012, hudební komedie, 90 min., režie: Palo Janík, hrají: Majo Labuda, Barbora Žilecká, Tomáš Palonder, Zuzana Norisová a Marián Labuda.

Reklama

Výběr článků

Načítám