Hlavní obsah

Filmové premiéry: Běžná selhání, Civilizace – Dobrá zpráva o konci světa, Naděje až do konce i starý Robin Hood

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebývale bohatý výběr budou mít diváci v následujících dnech v kinech. Od čtvrtka mohou vyrazit. O jejich přízeň budou soupeřit mimo jiné Běžná selhání, Cirkus Maximum, dokument Civilizace – Dobrá zpráva o konci světa, Naděje až do konce, animovaní Websterovi ve filmu, horor Halloween končí, případně i Robin Hood z roku 1922.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Běžná selhání

Běžná selháníVideo: Xova Film

Hana nedávno ovdověla, ale má pocit, že se cítí docela dobře. Teprve cynický vyhazov z práce otřese její, byť zdánlivou, rovnováhou. Tereza má slavit třinácté narozeniny, ale matčina urputná snaha připravit holčičce báječné odpoledne se zahradní slavností je pro ni spíše noční můrou. Třicátnice Silva zase prožívá krizi mateřství, má pocit, že svému synkovi není dost dobrou matkou. Jejich osudy se protnou na pozadí blížící se katastrofy.

Běžná selhání, Česko / Maďarsko / Itálie /Slovensko 2022, drama, 85 min., režie: Cristine Grosanová, hrají: Taťjana Medvecká, Nora Klimešová, Beáta Kaňoková a další.

Cirkus Maximum

Trailer k filmu Cirkus Maximum Video: Petardaproduction

Historie slavných českých cirkusových rodů je dobře známa. I do cirkusových rodin však doráží nová doba a tak, když si principál Ferdinand trpce postěžuje, že dříve cirkusy držely pohromadě jako rodina, dnes rodina držící pohromadě je jak cirkusová atrakce, musí se všichni zamyslet nad tím, jak zachránit mezinárodní cirkusový festival i Cirkus Maximum.

Cirkus Maximum, Česko 2022, komedie, 97 min., režie: Artur Kaiser, hrají: Jan Přeučil, Tomáš Matonoha, Jiří Ployhar ml., Miroslav Šimůnek, Jiří Maryško a další.

Civilizace – Dobrá zpráva o konci světa

Trailer k filmu CivilizaceVideo: PiranhaFilm

Dokument o proměnách velkých civilizací a jejich podobností s tou naší současnou. Výpravná reality show našeho vlastního kolapsu. Zatím všechny civilizace zanikly. Ale proč bychom my nemohli být první, kdo chod dějin změní?

Egyptolog Miroslav Bárta a polárník Petr Horký: Naše civilizace je v pozici tlusťocha. Musíme se přestat cpát

Film

Civilizace – Dobrá zpráva o konci světa, Česko 2022, dokument, 81 min., režie: Petr Horký

Naděje až do konce

Trailer k filmu Naděje až do konceVideo: Papírek production

Vladimír byl masérem české fotbalové reprezentace. Rebelka Jára pracovala jako kuchařka. Alena byla laborantkou na patologii a Tomáš rozvíjel kadeřnickou praxi. Dnes je spojuje nemoc ALS - amyotrofická laterální skleróza. Léčba neexistuje. Dokument je příběhem plným humoru, lásky a odvahy užívat si života.

Naděje až do konce, Česko 2022, dokument, 89 min., režie: Veronika Stehlíková

Websterovi ve filmu

Trailer Websterovi ve filmu

Mohlo by se zdát, že Lili Websterová je pavoučí holčička jako každá jiná. Spolu se svým starším bráchou, starostlivou maminkou, chápajícím tatínkem a čipernými prarodiči žije v kokonu nad výtahovou šachtou, chodí do školy a ráda si hraje s kamarády. Lili je ale neobyčejně zvídavá a odvážná, a tak se jí občas stane pořádný průšvih.

Websterovi ve filmu, Česko / Slovensko 2022, animovaný, 65 min., režie: Katarína Kerekesová, hrají: Ivana Korolová, Adam Mišík, Jiří Lábus, Ivana Chýlková a další.

Halloween končí

Trailer k filmu Halloween končíVideo: CinemArtCZ

Přes čtyřicet let se Michael Myers marně snaží připravit o život Laurie Strode. Navzdory tomu, že výčet jeho obětí připomíná telefonní seznam, Laurie se vždycky podařilo vyklouznout. Z role bezbranné čekatelky na smrt se navíc během let transformovala v neohroženou bojovnici, která ví, že nejlepší obranou je útok.

A Halloween jednou skončí. Halloween končí, USA 2022, horor, 111 min, režie: David Gordon Green, hrají: Jamie Lee Curtisová, Andi Matichak, Kyle Richards, Will Patton a další.

Válečnice

Film, který se inspiruje skutečnými událostmi, sleduje emocionální a pozoruhodné úsilí generálky Nansici, která cvičí novou generaci rekrutek a připravuje je na střet s nepřítelem, který je odhodlaný zlikvidovat jejich životní a kulturní hodnoty.

Válečnice, USA / Kanada 2022, historický, 135 min., režie: Gina Prince-Bythewoodová, hrají: Viola Davisová, Thuso Mbedu, Lashana Lynchová, Sheila Atimová a další.

Alcarrás

Rodina Soléových tráví každé léto sběrem broskví ve svém sadu v Alcarrás v Katalánsku. Letošní úroda však může být jejich poslední, protože jim hrozí vystěhování. Nové plány s pozemkem způsobují v této početné a semknuté rodině rozkol. Poprvé čelí nejisté budoucnosti a riskují, že přijdou nejen o svůj sad.

Alcarrás, Španělsko / Itálie 2022, drama, 120 min., režie: Carla Simónová, hrají: Jordi Pujol Dolcet, Anna Otinová, Xènia Rosetová, Albert Bosch a další.

Na konci zimy

Na konci zimyVideo: Balkanfilm

Pět přátel z dětství se z malého černohorského městečka postupně přesunulo do různých koutů bývalé Jugoslávie, zůstávají však ve spojení a dávné přátelství hraje v jejich životech stále zásadní roli. Civilně natočený snímek dává divákům nahlédnout do jednoho roku v jejich životě, kdy si budou muset uvědomit, že dospělosti už se déle vyhýbat nemohou.

Na konci zimy, Černá Hora / Srbsko / Chorvatsko 2021, drama, 101 min., režie: Ivan Bakrač, hrají: Petar Burič, Maja Susa, Predrag Bjelac, Miloš Pejovič a další.

Robin Hood

Uprostřed středověkých slavností se král Richard vydává na křížovou výpravu a zanechává svého bratra, prince Johna, jako regenta. Ten se vzápětí ukáže jako krutý, chamtivý a proradný tyran. Vstupte do světa Robina Hooda, akrobatického ochránce utlačovaných, který se snaží dát věci do pořádku pomocí šermířských kousků a napínavých nebezpečenství.

Robin Hood, USA 1922, dobrodružný, 143 min., režie: Allan Dwan, hrají: Douglas Fairbanks, Sam De Grasse, Wallace Beery, Enid Bennettová a další.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám