Hlavní obsah

Filmfest začal Adolfem, nabídne i útěk balonem na Západ a loutkového Vinnetoua

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu večer zahájila v pražské Lucerně komedie A co třeba Adolf? festival německé, rakouské a švýcarské kinematografie Das Filmfest.

Foto: DasFilmfest

Německá komedie A co třeba Adolf?

Článek

Filmfest připomene herce Bruna Ganze, který se nejvíc proslavil rolí Adolfa Hitlera ve filmu Pád třetí říše. V sekci Retrospektive: Bruno Ganz se objeví také film Wima Wenderse Nebe nad Berlínem.

Do minulého režimu zavede diváky třeba animovaný snímek Fany a pes, který bude na festivalu uveden v předpremiéře, či napínavý Balón (Ballon) o útěku na Západ s pomocí horkovzdušného balonu.

Foto: Studio Canal

Film Balón

Pocty se dočká spisovatel Karl May, autor Vinnetoua a král příběhů z divokého západu. Budou uvedeny čtyři snímky podle jeho předloh včetně zvláštního filmu Stopa vede ke Stříbrnému jezeru. Jde o loutkovou adaptaci Mayova románu Poklad na Stříbrném jezeře. Příběh byl lehce pozměněn, ale podstata zůstala. Film byl bohužel uveden v roce 1989, kdy Vinnetou už nikoho nezajímal.

Sekce Das Filmfest Spezial uvede cenami ověnčené snímky, Die Doku dokumenty, Shorts krátkometrážní filmy, Bio Junior dětské a sekce Tenkrát na Východě nabídne snímky k 30. výročí pádu Berlínské zdi.

RECENZE: Budiž světlo. Rodinný příběh se společenským přesahem

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám