Hlavní obsah

Film s Mickem Jaggerem završí festival v Benátkách

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mick Jagger, zpěvák britské skupiny Rolling Stones, se vrátí na stříbrné plátno. Stane se tak v září na Benátském filmovém festivalu, kde bude mít premiéru thriller z prostředí uměleckého světa The Burnt Orange Heresy. Americko-italské drama bude 76. ročník přehlídky uzavírat. Zprávu přinesl server Variety.com.

Foto: Lukáš Táborský

Mick Jagger je na turné a chystá se premiéra filmu, ve kterém hraje.

Článek

Adaptace románu amerického spisovatele Charlese Willeforda z roku 1971 byla natočena ještě předtím, než Jagger, jenž v pátek oslaví šestasedmdesáté narozeniny, podstoupil v dubnu operaci srdce. Ta dopadla dobře, a jakmile se zotavil, vyrazil se svou skupinou Rolling Stones na americké turné No Filtr, které bylo kvůli jeho zdravotnímu stavu přerušeno.

Ve filmu režírovaném Giuseppem Capotondim (natočil předtím pouze film Dvojitý čas z roku 2009) hraje sběratele umění Josepha Cassidyho. Ten navrhne mladému páru, aby navštívil studio slavného výtvarníka Jeromeho Debneyho, kterého hraje Donald Sutherland, se záměrem odcizit jedno z jeho uměleckých děl.

Podle magazínu Variety.com budou ve filmu, jenž je popisován jako erotický neo-noirový thriller, hrát i dánský herec Claes Bang a australská herečka Elizabeth Dębicki. Ztvární onen mladý pár.

Snímek The Burnt Orange Heresy bude mít světovou premiéru na festivalu 7. září. Celý festival začne 28. srpna.

Mick Jagger již hrál v mnoha filmech. Nebudeme-li mezi ně počítat ty o skupině Rolling Stones, poprvé dostal roli v celovečerním snímku Vzývání mého bratra démona z roku 1969. V tomto hororu hrál i jeho kolega z kapely, kytarista Keith Richards, stejně tak zakladatel Satanovy církve Anton Szandor LaVey

Poté se zpěvák představil mimo jiné ve snímcích Moonwalker (1988) s Michaelem Jacksonem, Freejack (1992), Bent (1997, Enigma (2001) či Čistá práce (2008).

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám