Hlavní obsah

FFFILM znovu s Billem

Novinky, František Fuka (www.fuxoft.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento FFFILM se bude pochopitelně věnovat především druhé polovině zabíjení Billa. Bude se jí ale věnovat poměrně stručně, protože se mnou stejně asi nebudete souhlasit a a protože ve filmu nehraje Ježíš, nebudou z toho ani žádné pořádné čtenářské reakce. Ale nažhavte dráty, protože vás čeká několik fajn filmečků k downloadu.

Foto: PČR

Žena, po níž pátrá policie.

Článek

Tím nejdůležitějším, čeho se tento čtvrtek v kinech dočkáme, je rozhodně Tarantinův KILL BILL 2. Mohl bych se o něm podrobně rozepsat, ale pro většinu z vás by to asi nebylo zajímavé, protože jsem (na rozdíl od většiny z vás) nebyl příliš nadšený (i když trochu nadšený ano!) z prvního dílu. Pokud se se mnou v tomto ohledu aspoň trochu shodujete, jistě vás potěší, že dvojka se mi líbila o dost víc!

Hlavními důvody byl jednak Bill a jednak Pai Mei. Davida Carradina jsme v roli Billa viděli už v jedničce, ale teprve ve dvojce dostane větší prostor a ukazuje, že je fakt dobrý herec - což mimochodem znamená, že cool hlášky jsou v jeho podání fakt cool. A Pai Mei (hraje ho Gordon Liu) je tisíciletý čínský mistr, který Nevěstu (jejíž jméno se mimochodem konečně dozvíme a netuším proč bylo předtím vypípáváno) kdysi naučil tajům bojových umění - celá tato vrcholně zábavná sekvence je natočena ve stylu starých filmů Bruce Leeho a spol., kterýžto styl jsem očekával už v jedničce, ale nedočkal jsem se ho.

Ve srovnání s jedničkou je dvojka mnohem méně akční, ale souboj Nevěsty s Daryl Hannahovou (už jsem zapomněl podle kterého hada se jmenuje) pomocí samurajských mečů v těsném karavanu je velmi originální a natočený podle mě mnohem působivěji a s větší energií než celá ta závěrečná tokijská řezničina v jedničce.

Opět jsem se dočkal mnoha scén, které mi připadaly příliš dlouhé, po dvou minutách jsem pochopitl co jimi Tarantino chce říct a přesto jsem se musel tři další minuty dívat na to, jak to říká. Přestože je ale dvojka delší než jednička, utekla mi rychleji, z důvodů zmíněných výše.

Jak už jsem napsal: Pokud se vám jednička líbila, dvojka se vám bude líbit určitě taky a nemusí vás zajímat, co se líbilo nebo nelíbilo mně. Pokud jste ale z jedničky nadšeni nebyli a uvažujete, zde má cenu jít na dvojku, rozhodně vám radím: Jděte, je lepší.

Ovšem dvojka rozhodně nijak nezměnila můj názor na jedničku a úplně nejspokojenější bych byl, kdyby se z obou dílů poskládal jeden přibližně dvouapůlhodinový film. Ten bych pak možná chtěl vidět i víckrát a mít ho doma na videu.

P.S: Jenom tak pro zajímavost, moje hodnocení ostatních Tarantinových filmů, abyste si mohli udělat názor o mých názorech: PULP FICTION = Geniální; RESERVOIR DOGS = Nadprůměr; JACKIE BROWN = Nuda.

Premiéry týdne

Kromě druhého KILL BILLa má premiéru ještě ZLODĚJ ŽIVOTŮ, o kterém jsem se rozepisoval minule. A pokračování večerníčkové zábavy SCOOBY-DOO 2: NESPOUTANÉ PŘÍŠERY je bohužel o dost slabší než jednička. V té jsem se třeba vyloženě těšil na každou scénu Velmy nebo Shaggyho. Nejlepší živý (nedigitální) herec je ve dvojce až někde na třetím - čtvrtém místě co do kvality hereckých výkonů (po Scoobym a strašidlech), což je smutné...

Ve zkratce...

Ve filmové verzi "Hitchhiker's Guide To The Galaxy" (sorry, pořád si nejsem schopen zapamatovat jak se to dnes "oficiálně" jmenuje česky, já to slyšel kdysi v rozhlase jako "Autostopem po vesmíru") bude hrát John Malkovich vůdce náboženského kultu jménem Humma Kavula. Jde o postavu, která v knižní předloze není a DOuglas Adams ji před smrtí vymyslel speciálně pro film.

"Úplnou náhodou" jsem narazil na tuhle stránku, kde nabízejí zajímavé filmové ukázky s Lucií Vondráčkovou.

Zombies jsou znovu v módě! Po UMUČENÍ KRISTA a CHOKING HAZARDu se letos určitě dočkáme ještě remaku ÚSVITU MRTVÝCH, možná parodie SHAUN OF THE DEAD... A co byste řekli na tohle (je tam ukázka)? I když nevím jestli "nacističtí nemrtví fotbalisti" jsou taky "zombies"...

Byly zprovozněny oficiální stránky nové komedie Stevena Spielberga s Tomem Hanksem THE TERMINAL. Můžete si na nich stáhnout trailer.

A ještě jeden roztomilý filmeček na závěr (5 MB Quicktime). Pouštějte si ho každý večer párkrát před spaním a uvidíte, že váš život se stane zajímavějším.

No dobře, a ještě něco pro dámy. Vlastně, nejen pro dámy...

Reklama

Související témata:

Související články

Mírně zklamaný FFFILM

Tento čtvrtek má českou premiéru dokonce ŠEST nových filmů! Kam na to proboha ti distributoři chodí? Jak to má recenzent stíhat? Jak to má stíhat divák??...

Vyplacený FFFILM

Dnes se pozastavím u nejnovějšího filmu Johna Woo s Benem Affleckem a Umou Thurmanovou VÝPLATA, i když jsem se u něj už pozastavil v Cinemě. O Costnerovi...

Ztracen ve FFFILMu

Tokio, mé drahé Tokio! Byl jsem tam předloni a hned bych tam letěl znovu, jenom na to mít. Proč musím být drásán tím novým skvělým filmem, který...

Výběr článků

Načítám