Hlavní obsah

FFFILM: Star Wars Kid

Novinky, František Fuka (www.fuxoft.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poměrně často dostávám od čtenářů rady, o čem bych měl určitě napsat, ať už ve FFFILMu nebo na Kompost.cz... Většinou tato doporučení ignoruji, protože v nich jsou zmiňovány události či stránky, které proběhly internetem už před nějakým tím dnem či týdnem, z čehož jsem si obvykle vyvozoval, že většina těch, kteří se o podobné věci zajímají, už o tom musí vědět. Zřejmě to byly vývody mylné.

Foto: Aleš Koutný

Start Le Mans na RZ Hluchov - Zdětín.

Článek

Protože mě neustále bombardujete upozorněními na fenomén "Star Wars Kid", zdá se, že se budu muset této více než dva měsíce staré záležitosti blíže věnovat, abych už měl pokoj...

Začalo to vlastně už někdy koncem loňského roku, kdy patnáctiletý kanadský školák jménem Ghyslain natočil "home video", ve kterém trénuje šerm s dvojitým mečem ve stylu Darth Maula. Tedy, místo dvojitého meče má nějakou kovovou tyč (později identifikovanou jako nástroj na sbírání golfových míčků) a o co méně má zkušeností, o to větší je jeho zápal.

To pravé vzrušení začalo koncem letošního května, kdy dva Ghyslainovi (tehdejší) kamarádi toto video zdigitalizovali a vystavili na Internetu. Netrvalo dlouho a kdosi vytvořil první remix, ve kterém záběry doplnil o Star Wars hudbu, zvukové efekty a realistické triky!

Toho se okamžitě chytli další a vytvořili desítky dalších remixů různé kvality a vtipnosti, ve kterých se "Star Wars Kid" objevil v Matrixu, v Mortal Kombatu nebo třeba v Teminátorovi:

To ovšem zdaleka není konec Ghyslainovy ságy! Jeho rodiče podali žalobu na ty dva nešťastníky, kteří jeho video dali na internet a sám Ghyslain je prý v současné době na psychiatrickém pozorování a zřejmě bude psychicky poznamenán na celý život.

Takže vidíte, jak nebezpečné můžou být STAR WARS...

P.S: Tenhle článek měl původně zásadním způsobem těžit ze serveru www.jedimaster.net, na kterém byly všechny informace a multimediální materiály na téma "Star Wars Kid" shromážděny, ale toto úterý přestal fungovat!!! Tudíž jsem nucen vás odkázat například sem, kde velkou část zmiňovaných filmečků najdete, ovšem zdaleka ne tak hezky pohromadě. A samozřejmě platí: "Google je váš přítel"!

Já věděl, že o tom klukovi nemám psát...

Premiéry týdne

Tento čtvrtek se dočkáme jediné české premiéry, ale zato pořádné. Konečně k nám dorazí snímek HODINY, který nasbíral spoustu filmových cen včetně Oscara pro Nicole Kidmanovou v hlavní roli. Lépe řečeno, v jedné ze tří hlavních rolí. Tento film totiž vypráví o třech ženách (Nicole Kidmanová, Julianne Mooreová, Meryl Streepová), které žijí ve třech různých dobách, ale jejich životy se složitě protínají nikoliv díky cestování v čase, ale díky tomu, že Virginia Woolfová (Kidmanová) napsala knihu, kterou zbylé dvě četly, což zásadně změnilo jejich život. Pro literární ignoranty podotýkám, že Virginia Woolfová skutečně žila a psala. Pro literárně vzdělané podotýkám, že jsem od ní nikdy nic nečetl, ale pokud mohu soudit podle filmu, psala zásadní věci jako "Je možné zemřít", což vedlo její čtenářky k tomu, že přemýšlely o sebevraždách, případně je uskutečňovaly, aniž by to jejich mužské polovičky chápaly.

Musím přiznat, že já ty čtenářky nepochopil také, už proto, že vzhledem ke svému materialistickému založení se vzpírám přijmout myšlenku, že se někdo zabije nebo nezabije na základě přečtení jedné knihy. Stejně tak nemám rád ženy, které nehnutě hledí před sebe se zastřeným pohledem, z čehož si jejich drahá polovička má vyvodit, že uvažují o sebevraždě. Tudíž mě HODINY nedostaly tolik, jako zřejmě dostanou ženy ve středním věku.

Nicméně nemohu pominout vynikající herecké výkony, Glassovu hypnotickou hudbu a režii Stephena Daldryho (BILLY ELLIOT), které se objektivně nedá nic vytknout. Tedy, pokud mám k tomuto filmu výhrady, pramení všechny z toho, že je mi tematicky velmi vzdálený. Inu, uvidíme, až budu mít manželku a pokročilejší rakovinu...

P.S: HODINY byly diskvalifikovány z nominace na Oscara za masky, protože se zjistilo, že Nicole Kidmanová je v nich k nepoznání nejen díky make-upu, ale také díky digitálním trikům.

P.P.S: Doporučuji vám bedlivě sledovat naši televizi, protože v ní můžete vidět upoutávku na tento film, ve které český distributor vkusně skloubil motiv topících se sebevražedkyň v HODINÁCH s motivem potápějících se nahých lidí, propagujících "minerálku Magnesii, sílu přírodního hořčíku".

Ve zkratce...

Ve věku 100 let zemřel slavný americký komik Bob Hope. Byl to především komik televizní a většina z vás o něm pravděpodobně nikdy neslyšela, ale byl něco jako Vlasta Burian a Josef Dvořák dohromady.

Zemřel také režisér John Schlesinger, jeden z posledních ze "staré gardy". Měl na svém kontě například PŮLNOČNÍHO KOVBOJE, MARATÓNCE nebo DEN KOBYLEK.

Když jsme u úmrtí, tady je filmový důkaz, že fotografie mrtvých Saddámových synů byly podvrh!

Tady je první fotografie Christiana Slatera ve filmové adaptaci počítačové hry ALONE IN THE DARK. Kdyby nic jiného, tak souhlasí přinejmenším ten dlouhý kabát a postoj...

Když jsem byl před pár lety v Londýně, měla tam zrovna premiéru EPIZODA I a vzpomínám si, jak nějaká šílená žena na ulici rozdával letáky, vysvětlující, že Síla je vlastně to samé co Ježíš a pokud jste fanoušci STAR WARS, máte ideální příležitost stát se snadno a rychle věřícími. A zdá se, že teď se o totéž pokoušejí prostřednictvím MATRIXu!

Pro ty, kteří umí anglicky, je určena tato velmi zajímavá aktuální zpráva o dokončovaném filmu GIGLI s Benem Affleckem a Jennifer Lopezovou.

Pro stejně jazykově vzdělané je i tato recenze opravdu unikátního filmového dokumentu (můžete si ho přímo na té stránce koupit, dole je link).

V posledních dnech se zdá být možnost, že by se Arnold Schwarzenegger stal guvernérem, reálnější než kdy předtím. U této příležitosti vám přináším následující plakát, který - řekl bych - není oficiálním propagačním materiálem, ale je moc hezký:

A konečně: jisté specifické publikum jistě zaujme, že se chystá tento velmi specifický český film (a věnujte pozornost upozornění na oné stránce).

Reklama

Související témata:

Související články

FFFILM: Zelený a naštvaný

Dnes si můžete přečíst první českou (nebo aspoň první českou od Fuky) recenzi na toužebně očekávaný megafilm: Je naštvaný, je zelený, je veliký... Je to HULK!...

FFFILM v rovnováze

Tento čtvrtek mají premiéru tři filmy rozdílných žánrů, přičemž žádný z nich není vyloženě špatný a o všech se dá celkem plodně diskutovat. Nejzajímavější...

FFFILM: Továrna na sny

V Karlových Varech skoro zuří filmový festival (viz třeba kv.reflektor.cz), ale já zůstávám svůj a ignoruji ho, sedíc v Chotěboři. A o čem si budeme povídat...

Výběr článků

Načítám