Hlavní obsah

Kouřimská skála připomene Petra Muka

Po dvouleté covidové pauze se o tomto víkendu vrací rodinný hudební festival Kouřimská skála. Na jeho desátém ročníku bude mimo jiné na náměstí v Kouřimi na Kolínsku odhalena pamětní deska Petra Muka. V programu se objeví řada hudebních hostů.

Foto: ČTK

Petr Muk nahrál za život řadu hitů.

Článek

V pátek večer budou moci fanoušci Petra Muka v Zahradě č. p. 9 zhlédnout dokumenty a videoklipy zasvěcené jeho životu a tvorbě. Jeho pamětní deska bude odhalena na náměstí na domě č. p. 47.

Dvanáctihodinový program zahájí v sobotu v přírodním areálu Jaroslav Uhlíř. V samostatných blocích či jako hosté PM Bandu vystoupí Lucie Bílá, Bára Basiková & Lament, Petr Kolář, Adam Mišík, Milan Peroutka, Viktor Dyk, skupiny Portless, Jerusalem, Covertrio+ a další. Zazní nejen písně z Mukova sólového repertoáru, ale i z éry kapel Shalom a Oceán.

Přijedou i blízký spolutvůrce písní a textů Petra Muka Jan Dvořák a Noemi Muková, dcera zesnulého umělce. Představí se i mladí umělci ze ZUŠ a mistryně světa v aerobiku Tereza Strejčková.

V průběhu večera bude pokřtěno album Až jednou, které letos vyšlo ke třicátému výročí vzniku skupiny Shalom, a to za účasti jeho původních vokalistek. V neděli v 10 hodin začne v Zahradě č. p. 9 Snídaně s hudbou Petra Muka.

„Jsme moc rádi, že si můžeme zase Petra připomenout. Jeho písničky nestárnou a my je lidem, kteří na festival dorazí, rádi připomeneme naživo. Petr byl Jihočech, ale do Kouřimi jezdil rád. Měl rád město i kraj. Proto je mu Kouřimská skála již deset let zasvěcena,“ řekl Právu Luděk Fiala, člen PM Bandu a producent jeho posledního alba V bludišti dnů.

Petr Muk skonal 24. května 2010 ve věku 45 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám