Hlavní obsah

Hudba v ulicích Prahy. Islands vezou mručící německý Aggregat i Shelter Boy

V centru Prahy proběhne 25. a 26. června 18. ročník multižánrového festivalu United Islands of Prague s podtitulem German edition.

Foto: United Islands

Aggregat

Článek

Letos budou převládat skupiny z německy mluvících zemí. Všechny druhy mručení, bručení a vrčení předvedou elektroničtí Němci Aggregat, podle některých názorů následovníci legendární skupiny Kraftwerk. Elektroniku veze také duo Atna.

Z Německa dorazí i projekt Shelter Boy, ovšem ten je spíše písničkářský. Postpunková partička Drens pochází z německého Dortmundu a z Rakouska přijede písničkářka Alicia Edelweiss, objev talentového festivalu Eurosonic.

Dostatek bude i domácích interpretů. Například mladá písničkářka Amelia Siba právě dostala cenu Anděl za objev roku a vystoupí také Bára Zmeková, Anabelle nebo Arleta.

Foto: Colours of Ostrava

Amelie Siba

„Druhou silnou linkou je zastoupení nejen domácí urban scény v čele s velmi výrazným raperem Redzedem, slovenským The Curly Simonem nebo Rohonym z labelu Addict. Tradiční alternativní linka nabídne mladého písničkáře Člověka krve, novinku ze stáje Bum Bum Satori Koně a prase, pražskou Post-hudbu nebo Kolektivní halucinaci s aktuálně velmi dobře přijímaným novým albem. Elektroniku v programu zastoupí mladý producent badfocus nebo Himalayan Dalai Lama v nové sestavě s bubeníkem a Terezií Kovalovou,” dodala hudební dramaturgyně Barbora Šubrtová.

Naproti JazzDocku vyroste scéna ČRo, kde v sobotu zahraje například polský objev Bloto nebo slovenský bubeník Ficture. Na Janáčkově nábřeží bude navíc i další stage, kde mimo jiné vystoupí zpěvačky Arleta nebo Moonshye. Hudební program se navíc rozšíří i o Manifesto Market na Smíchově, kde se o line-up postarají DJs, kteří návštěvníky zavedou do různých destinací kolem celého světa. V jejich playlistech se objeví například i karibské, africké a latinsko-americké rytmy.

United Islands of Prague probíhají jako open-air v Praze (Střelecký ostrov, Kampu, Dětský ostrov a Janáčkovo nábřeží). Vstupné se neplatí.

Reklama

Výběr článků

Načítám