Hlavní obsah

Colours: Africký funk, raperka Princess Nokia i pianistka Hiromi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Colours of Ostrava 2022 nabídnou třeba raperku Princess Nokia, pozoruhodnou africkou zpěvačku Fatoumatu Diawaru i japonskou pianistku Hiromi.

Fatoumata Diawara - Kokoro

 
Článek

Malijská kytaristka a zpěvačka Fatoumata Diawara zpívá v tradičním jazyce bambara, ale určitě nejde o čistě tradiční africkou hudbu. Fatoumata vytváří chytlavou směs z kořenů malijského regionu Wassoulou a moderního funky a soulu. Kapela používá normální nástroje - elektrickou kytaru, elektrickou baskytaru, občas jsou slyšet i klávesy. Rytmy jsou ovšem mnohem komplexnější než v jednoduchém popu.

Foto: Colours

Fatoumata Diawara

Zpěvačka vyrůstala v Mali, ale v současnosti žije a nahrává desky ve Francii. Dotáhla to dokonce na nominaci na cenu Grammy v kategorii World Music Album za desku Fenfo. Fatoumata Diawara se současně věnuje také herecké kariéře.

Účast na Colours of Ostrava nově potvrdili také zástupci elektronické scény Meduza a Bakermat, newyorská raperka Princess Nokia a japonská jazzová pianistka Hiromi.

Foto: Colours

Princess Nokia

Již dříve potvrdili účast také The Killers, Twenty One Pilots, Martin Garrix, LP a Wardruna. Vstupenky na rok 2022 jsou již v prodeji na www.colours.cz.

„Práce na Colours of Ostrava 2022 se rozběhly naplno. Jsme rádi, že vedle hlavních hvězd se nám podařilo rychle znovupotvrdit mnoho kvalitních zahraničních kapel a hudebníků, kteří reprezentují obrovskou šíři žánrů i zemí světa - od Japonska přes Mali, Jižní Koreu, Izrael až po například Irsko, Estonsko či Řecko,” sdělila ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Festival Colours of Ostrava proběhne od 13. do 16. července 2022 v unikátní industriální oblasti ostravských Dolních Vítkovic. Vedle zahraničních i domácích kapel nabídne tradičně na mnoha pódiích bohatý doprovodný program - mezinárodní fórum Meltingpot, divadla, workshopy, filmy či výtvarné instalace.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám