Hlavní obsah

Cirkus bude. Letní Letná v odlehčené verzi

Právo, jaš, kul
Aktualizováno

Kvůli koronavirovým opatřením se musela část programu festivalu Letní Letná přesunout na příští rok. V reakci na současné uvolňování situace se ale organizátoři rozhodli, že mezinárodní festival nového cirkusu a divadla uspořádají i letos, v odlehčené verzi. Sedmnáctý ročník se uskuteční od 18. do 25. srpna v Letenských sadech v Praze.

Cirkus bude! Letní Letná je letos přiveze 2 zahraniční představení

 
Článek

Festival bude zahájen představením v nebesích od španělského souboru Voalá. Během osmi dnů nabídne světovou premiéru francouzského souboru Galapiat Cirque, překvapivou a neopakovatelnou družbu dvou předních tuzemských souborů, premiéru dokumentu Provazochodkyně nad Prahou a také doprovodný program.

„Nešlo to jinak, léto bez Letní Letné pro nás není tím pravým létem, a tak jsme neváhali a hned po uvolnění omezení jsme začali plánovat sedmnáctý ročník festivalu v odlehčené verzi. Přineseme ten nejlepší program, který nám současná situace umožňuje, a budeme šťastní, když si lidé přijdou festival užít, a tím jej podpoří,“ vzkazuje fanouškům Jiří Turek, ředitel Letní Letné.

RECENZE: Kaleidoskop akrobatické lehkosti

Kultura

Na tradici žonglérských dní naváže Open air žonglérská show. Vzduchem na ní proletí kdeco a diváci si užijí výkony špičkových umělců.

Na Letní Letné Light najdou návštěvníci mimo jiné interaktivní výstavu katalánských hraček pro děti, hudební scénu nabitou kapelami a DJs a k festivalovému standardu už tradičně patří také food zóna a bary.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám