Hlavní obsah

Festivalová školka přitáhla slavné hosty

Právo, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Před pár lety byste je na festivalu potkali stěží, děti filmařů a herců do Zlína prakticky nejezdily. Zato teď se s nimi roztrhl pytel. Festivalový štáb totiž hvězdným hostům začal nabízet příjemnou službu - malí „VIPáci“ se můžou zabavit ve Festivalové školce.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Děti se baví malováním na hedvábí.

Článek

Školka funguje druhým rokem a podle vedoucí festivalové produkce Ireny Skaunicové nalákala spoustu zajímavých hostů. „Mnozí herci a tvůrci s dětmi sem dřív nejezdili, neměli hlídání. Teď máme školku a už jezdí,“ mne si ruce.

Prcci chodí dopoledne za dozoru čtyř chův na doprovodné akce či promítání, po obědě je připraven speciální program od 14 do 16 hodin - ale často se protáhne až do večera. „Třeba v úterý jsme děti vzali na ranč v Zádveřicích a ještě před osmou jsme je odtud nemohli dostat,“ prozradila Romana Holubová z festivalového štábu, která má školku na starosti.

Karaoke, zoo i kouzelník

Na ranči malí hosté řádili na koních a zpívali (jako nejaktivnější pěvec se projevil devítiletý syn herečky Lucie Benešové Lucián), den předtím v zahradě Královy vily malovali, čarovali s kouzelníkem a poněkud mimo plán se pokusili o výlov pulců z okrasného jezírka. Včera byli v zoo, dnes je čeká keramická a taneční dílna a v pátek plavecké závody.

Lucie Benešová školku kromě vlastních potomků tak jako loni zásobila sedmi dětmi z plzeňského dětského domova. „Jsou nadšení! Nejvíc se jim líbil výlet na ranč a opékání špekáčků,“ pochvalovala si. Školku využívá i Markéta Hrubešová, dvouletou Christel ovšem nenechává samotnou, ale zůstává s ní. „Je ještě hodně malá. Ale za rok už to bude jiné,“ vysvětlila. Nezřídka se ve školce „zapomenou“ i rodiče starších dětí - atmosféra je pohltí natolik, že zůstanou a zpovzdálí přihlížejí.

Služeb školky využil pro ratolesti i herec Josef Polášek, maminka tříletého Jakuba Vendula Svobodová, chůvy očekávají příjezd roční Violety Báry Kodetové a Pavla Šporcla, děti Theodory Remundové, Emmu Luisu Moniky Zoubkové a možná dorazí i Daniel režiséra Jiřího Adamce.

Vedle chodících capartů nejsou na festivalu výjimkou ani kojenci. Nejmladším VIP hostem byl zatím zřejmě mimořádně hodné několikatýdenní miminko herečky a výtvarnice Báry Fišerové, autorky jedné z festivalových klapek.

Reklama

Výběr článků

Načítám