Hlavní obsah

Festival Stodola láká čím dál více lidí

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevlastní dcera Michala Tučného, Gábina Novotná, pořádá festival Stodola. Letos čeká návštěvníky plno změn a mohou se těšit na osobnosti, které si sami vybrali. Zahrají například Buty, Jiří Vondráček, Schovanky, ale i mnoho dalších.

Článek

Proč Stodola Michala Tučného vznikla?

Byla už za tátova života. Vždycky vzal skupinu Tučňáky do Hoštic na chalupu, hráli tam, na místní stodolu promítali filmy a říkali tomu Stodola Michala Tučného. Když zemřel, písecká amatérská kapela Platan Band začala dělat na jeho počest akce v Hošticích na návsi. Pak udělal Michal Gabriel návrh na podobu tátova hrobu, takový ten jeho charakteristický klobouk. Výroba od kameníka ale stála asi sto tisíc a my si řekli, že zkusíme sehnat sponzory. V tu chvíli zasáhl náš kamarád Zdeněk Kovařík z vydavatelství Wenkow Records a navrhl jiný postup. My měli sehnat sponzory na festival a on že nám dodá profíky. Tím to začalo. Bylo to před sedmi lety a my se nestačili divit, kolik přijelo diváků.

Na vašeho nevlastního tatínka přijíždí každý rok vzpomínat do Hoštic velké množství lidí. Čím to podle vás je?

Myslím si, že byl jeden z mála našich zpěváků, kterému věřili to, o čem zpívá. Další podobní u nás samozřejmě také jsou, ale určitě to neplatí o všech.

Účinkující si vybírají sami diváci

Proč jste na letošní Stodolu, která se uskuteční v sobotu 21. srpna, vybírali účinkující podle přání diváků?

Poslední roky jsem měla strach z toho, že lidé na tohle setkání třeba nevydrží jezdit. Cítila jsem potřebu nějaké změny, a tak jsem nechala účinkující zpívat i vlastní skladby, aby také prezentovali sebe, a nejenom tátu. Jenže divákům se to moc nelíbilo. Proto jsme na internet dali anketu, do které mohli napsat, kdo by měl vystupovat, jaké písničky by chtěli slyšet, kdo by měl akci moderovat a podobně. Je zajímavé, že nejvíc chtěli vidět country kapely. Jenže ono jich u nás moc není. Proto se snažíme vybírat zpěváky, kteří Stodolu dělat chtějí a mají k ní nějaký vztah. Je jedno, jestli jsou countryoví, nebo přicházejí z jiného žánru.

Koho byste letos návštěvníkům doporučila?

Kdo má rád pouze country, měl by vidět Pavlínu Jíšovou nebo Schovanky. Kdo má rád jiné kapely, ať si nenechá ujít Buty nebo Ivana Hlase. Já osobně se nejvíc těším na Buty.

Anketa

Pojedete letos na festival Stodola Michala Tučného?
Určitě, nenechám si jej ujít.
34,7 %
Nejsem ještě plně rozhodnut.
31,1 %
Ne, není to můj styl.
34,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 196 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám