Hlavní obsah

Festival Mezi ploty zazáří v podzimních barvách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento víkend, 2. a 3. října, otevře své brány Psychiatrická nemocnice Bohnice. Návštěvníky konkrétně pozve do svého parku, kde vystoupí řada muzikantů v rámci oblíbeného festivalu Mezi ploty. Vystoupí tu Michal Pavlíček s Monikou Načevou, Prago Union, Tomáš Klus, Marta Jandová či Cocoman.

Foto: Mezi ploty

Tomáš Klus vystupuje na akci pravidelně.

Článek

Organizátoři akce její konání letos přesunuli z tradičního květnového termínu na říjen záměrně. Na vině je celosvětová pandemie, která konání kulturních akcí na dlouhý čas zastavila.

Sledujte on-line

Loňský ročník Mezi ploty tak proběhl pouze on-line. Ani letošní ročník nemůže přitom probíhat úplně „standardně“. Vstup do areálu byl podmíněn registrací, kapacita diváků se tak naplnila ještě před zahájením prvního koncertu.

„V tuto chvíli již nemůžeme vyhovět nikomu, kdo by chtěl přijít. Dívejte se on-line. Třeba na Novinkách.cz. Bude to stát za to,” říká za organizátory Adam Nedvídek.

Původně se dokonce počítalo s tím, že hudebníci ani diváci do areálu nemocnice nebudou moci kvůli přísným hygienickým opatřením vstoupit vůbec. Ta se nakonec zmírnila, areál se v jistém rozsahu otevře. Ovšem letošní název festivalu: MEZI PLOTY před ploty, jí už zůstal.

Od hudebníků po cirkus

Víkendová akce nabídne vystoupení více než dvaceti hudebních a divadelních souborů, od hiphopu přes rock a alternativní muziku až po tanec či nový cirkus. Z účinkujících přijedou například také Please The Trees, Th!s, Sto zvířat, Sunflower Caravan, Sacra Circus, Bohnická divadelní společnost, Losers Cirque Company nebo Kašpárek v rohlíku.

Foto: Mezi ploty

Festival Mezi ploty patří k oblíbeným jarním akcím. Letos proběhne na podzim.

„Akce MEZI PLOTY před ploty nás důstojným způsobem přenese do roku 2022. Napřesrok se totiž odehraje jubilejní 30. ročník festivalu Mezi ploty, který, jak všichni pevně věříme, proběhne již v plné nádheře v rozkvetlém májovém parku Psychiatrické nemocnice Bohnice,“ říká ředitel festivalu Robert Kozler.

MEZI PLOTY před ploty

  •  Vstup na akci je zdarma, ale počet návštěvníků na místě byl omezený. Proto již není možné se na akci registrovat, ovšem živě ji lze sledovat na Novinkách.cz a na festivalovém Facebooku.
  • Po skončení fyzické akce až do 8. října pokračovat festivalový stream, plný rozhovorů. Osobnosti jako Arnošt Goldflam, Vilma Cibulková, Jan Potměšil či Martin Němec budou mluvit o umění, o festivalu, ale i tak vůbec o životě.
  • Odborné přednášky a diskuze se uskuteční o třech víkendech: 9.–10. října, 16.–17. října a 23.–24. října. Poběží na facebookových stránkách Mezi ploty.

Novinky.cz budou sobotní a nedělní dění přenášet živě. Jsou mediálním partnerem festivalu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám