Hlavní obsah

Festival Letní Letná přinese řadu premiér

Právo, (rh)

Na mezinárodní festival nového cirkusu a divadla Letní Letná, který proběhne na pražské letenské pláni, se pojedenácté představí od 17. srpna do 2. září hvězdy nového cirkusu ze světa i z domova.

Foto: ČTK

Festival Letní letná jako každoročně na letenské pláni

Článek

Po pěti letech na Letnou dorazí francouzský Cirque Trottola, a to s novým představením Matamore, jež vzniklo ve spolupráci s Petit Théâtre Baraque. Extrémní adrenalinovou podobu nového cirkusu nabídne další francouzský soubor Cirque Inextremiste, jehož produkce Extremités je založena na neuvěřitelné akrobacii na konstrukcích z prken, železa a propanbutanových láhví.

Interakcí nového cirkusu a živé hudby Ivy Bittové se zabývá světová premiéra kanadsko-francouzsko-belgického souboru La Compagnie du Poivre Rose. Jejich humorné i citlivé představení Le Poivre Rose (Růžový pepř) vzniká v koprodukci s festivalem Letní Letná a závěrečné zkoušení proběhne v srpnu v Praze.

„Letošní Letní Letná bude bohatá na premiéry,” říká ředitel festivalu Jiří Turek. Pro první pražské uvedení nejnovějšího představení Dolls si ji vybral soubor Cirk La Putyka. Diváci uvidí i premiéru představení LOSER(S), které připravuje akrobatická dvojice DaeMen, známá jako vítěz první série televizní soutěže Česko Slovensko má talent.

Poprvé bude uvedeno i audiovizuální představení Pantokine souboru Cirque Garuda, které spojuje prvky akrobacie, experimentálního žonglování, tance s interaktivní projekcí a videomappingem.

Na Letní Letnou se opět na několik večerů vrátí Divadlo Vosto5 se zdarma přístupnými open air představeními Souboj titánků, Stand’artní kabaret či s inscenací Slzy ošlehaných mužů v šapitó.

Z dalších českých souborů budou na přehlídce k vidění Divadlo Continuo, Décalages, Cirkus Mlejn, Buchty a loutky, Cirkus Le Grando nebo (bra)Tři v tričku s Plovárnou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám