Hlavní obsah

Festival české filmové komedie vyhráli Vlastníci

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní cenu Zlatý Prim za nejlepší film získal na 42. ročníku Festivalu české filmové komedie, který skončil v sobotu večer v Novém Městě nad Metují, film Vlastníci režiséra Jiřího Havelky. Zároveň dostal Cenu za nejlepší scénář a nejlepší režii.

Foto: Festival české filmové komedie

Petra Hřebíčková převzala Cenu za nejlepší ženský herecký výkon ve filmu Štěstí je krásná věc.

Článek

Za nejlepší výtvarný počin odměnila odborná porota Vladimíra Smutného za kameru Poslední aristokratky. Tato komedie Jiřího Vejdělka dostala také Cenu za nejlepší mužský herecký výkon Hynka Čermáka v roli Franka Kostky.

Petra Hřebíčková převzala Cenu za nejlepší ženský herecký výkon, který podala v komedii Jiřího D. Nováka Štěstí je krásná věc a Veronika Marková byla odměněna za roli ve filmu Ondřeje Trojana Bourák. Porota Markové udělila Cenu za výkon mladého umělce.

Kryštof Hádek: Za Vlastníky jsem moc rád. Dost jsem se u nich nasmál

Styl

Tradiční diváckou cenu Novoměstský hrnec smíchu, která se uděluje na základě měření času, po který se diváci při projekci smějí, dostal film Ženská pomsta.

„Doba je smutná, ale my si zachováváme humor. Nechali jsme vyrobit veselé roušky a dodržovali veškerá opatření tak, abychom neohrozili návštěvníky ani samotný festival. Smát se je zdravé a my přejeme všem tvůrcům, hercům, divákům i partnerům, aby se smáli co nejdřív a abychom se v tomto duchu potkávali i v dalších letech,” řekl k letošnímu festivalu jeho ředitel Zdeněk Krákora a pro Právo dodal, že je s výsledky návštěvnosti spokojen.

Vlastníci a Staříci. Kritici nominovali české filmy roku 2019

Film

„Loni přišlo na projekce soutěžních filmů 1904 diváků, letos 1752, takže úbytek by minimální, což považuji za velký úspěch. Náš sál má kapacitu 310 diváků, nejvíc, 288, jich přišlo na 3Bobule. Některé delegace k filmům byly trochu menší než obvykle, ale besedy byly skvělé,” dodal.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám