Hlavní obsah

Festival Benátská! cílí i na mladé. Vystoupí Michal Horák, Jakub Děkan, Lipo a další

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Benátská! s Impulsem, který se do Vesce letos 28. až 31. července vrátí po dvouleté vynucené pauze, nabídne už tradičně nejen známá jména mainstreamové scény, jakými jsou Paľo Habera a Team, Olympic, Arakain, Chinaski, Divokej Bill či Mirai, ale i hvězdy, které ocení zejména mladí posluchači.

Foto: Supraphon/Lucie Levá

Michal Horák se stal loni v anketě Český slavík objevem roku.

Článek

Představí se například vítěz kategorie Objev roku Českého slavíka 21 Michal Horák, zpěvák Jakub Děkan se svou skupinou, Lipo či Sebastian.

Michal Horák na festivalu zahraje v rámci pátečního programu. „Benátská! bude určitě super, je to jedna z největších akcí našeho koncertního léta, tudíž už tam nejspíš kromě houslisty Adama naklušu i s celou kapelou. Neskromně myslím, že je nač se těšit,“ říká písničkář.

Podobně to vidí i Jakub Děkan. „Dva roky se v podstatě nemohlo koncertovat, festivaly se rušily, nebylo tolik prostoru potkat se s našimi fanoušky. Letos se konečně situace vrací do normálu, proto na Benátské očekávám úžasnou atmosféru,“ těší se.

Prostor pro mladé talenty je už festivalovou tradicí. „Jsme největší festival mainstreamové hudby u nás, mezi návštěvníky je i spousta mladých lidí. Proto je již několik let program na jedné ze scén, letos je to velký Stan Rádia Impuls, určen právě jim. I proto, že mladé hvězdy mají právě v Liberci silnou základnu. Mám radost, že stále vzrůstající zájem mladých o náš festival svědčí o tom, že se nám to snad daří,“ vysvětluje spolumajitel festivalu a frontman skupiny Doctor P. P. Petr Pečený.

„Nejenom mladí určitě ocení i vystoupení Mirai, Pokáče či Atmo Music,“ doplňuje ředitel a spolumajitel festivalu Pavel Mikez.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám