Hlavní obsah

Fantom opery slibuje velkolepou show

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen Pražané budou mít 20. až 23. listopadu možnost navštívit slavný muzikál Fantom opery. Na velkém pódiu O2 Arény (dříve Sazka aréna) bude k vidění broadwayské představení ve velkorysém pojetí s americkými herci, kostýmy a efektními scénami. Nejde ale o muzikál Andrewa Lloyda Webbera.

Foto: Profimedia.cz

Fantom opery inspiruje již téměř sto let filmaře i divadelníky.

Článek

Muzikál Ivana Jacobse Fantom opery vychází ze sto let starého francouzského románu. Téma bylo zpracováváno již mnohokrát, existují desítky různých divadelních verzí (patrně nejslavnější je ta s hudbou Andrewa Lloyda Webbera) a také bylo mnohokrát zfilmováno, poprvé již ve dvacátých letech minulého století.

Fantom opery (americká filmová verze z roku 2005)foto: Profimedia

"Mezi účinkujícími v tomto tajemném a zábavném muzikálu najdete mnohé přední osobnosti newyorského divadla a opery. Scénu muzikálu vytvořil zesnulý legendární broadwayský návrhář James Tilton. Speciální efekty při představení se proslavily téměř stejně jako samotný muzikál," slibují pořadatelé na serveru Sazkaticket. Režisérem muzikálu na Broadwayi je Joseph Patton.

Scéna se v průběhu představení změní více než dvacetkrát. Objeví se reprodukce původního lustru a opony Pařížské opery, napodobenina hřbitova i Fantomovo děsivé podzemní doupě.

Fantom opery (americká filmová verze z roku 2005)foto: Profimedia

Pro muzikál byly vyrobeny stovky složitých kostýmů a benátských masek. Osvětlení navrhla Marcia Mader, držitelka broadwayské ceny.

Romanticko-hororový děj se točí kolem znetvořeného hudebního génia (Fantoma), který žije v úkrytu pod pařížskou operou. Tento téměř neviditelný antihrdina unáší mladé zpěvačky. Oblíbí si i krásnou Christinu a vznikne mezi nimi zvláštní milostný vztah.

Vstupenky k sezení na ploše za 1 400 Kč (Platinum) a 1 200 Kč (Gold) a k sezení na tribunách za 1 290 Kč, 990 Kč a 800 Kč jsou k dostání na prodejních místech Sazky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám