Hlavní obsah

F. A. Brabec chystá první český hraný 3D film s Bílou a Rodenem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První český hraný film ve formátu 3D bude pohádkový muzikál F. A. Brabce V peřinách, který do kin vstoupí v březnu 2011. Oznámila to v pondělí agentura Pragency.

Článek

"Režisér a kameraman F. A. Brabec spustí na konci května první klapku pohádkového muzikálu V peřinách, který si diváci v kinech budou moci vychutnat úplně celý v trojrozměrném obraze. Premiéra rodinného filmu, který vedle dobrodružství slibuje přes dvacet hudebních čísel a nejvíce polštářů v jednom filmu, bude v březnu příštího roku," sdělil Lukáš Vedral z Pragency.

Snímek vzniká stejnou technologií jako například megahit Avatar a stejný bude i výsledný obraz. „Používáme techniku stereoskopického snímání, při níž 3D efekt vzniká přímo během živého natáčení, ne zpětně v počítači. Všechny scény snímají ve stejný moment dvě digitální kamery, které v tu chvíli vlastně suplují dvě lidské oči,“ vysvětluje režisér Brabec. „Takovou dvoukameru právě připravujeme a zkoušíme a testovací záběry jsou úžasné,“ dodává.

Kameraman a režisér F. A. Brabec je znám svou povahou experimentátora a odvahou točit jinak (hlavně po výtvarné stránce), nicméně jím samostatně režírované filmy jako Máj s Matějem Stropnickým, Krysař či Bolero byly hodnoceny přinejmenším jako velmi rozporuplné. Výjimkou je Kytice, která sbírala i České lvy.

Přitáhnou Roden a Bílá lidi do kin? 

V peřinách je muzikálová pohádka o kouzelné čistírně peřin, která z nich umí "vyčistit" zlé sny. To se nelíbí vykladačce zlých snů odnaproti a pomsta na sebe nenechá dlouho čekat.

Hudbu k filmu složil René Rypar, skladby otextoval Lou Fanánek Hagen, choreografii připravuje Dana Gregorová. Do kin mají lákat i hvězdy jako Lucie Bílá, Karel Roden, Eliška Balzerová a Bolek Polívka.

Reklama

Výběr článků

Načítám