Hlavní obsah

Eltona Johna Glastonbury děsí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi koncerty svého posledního turné nazvaného Farewell Yellow Brick Road bude již 25. června britský zpěvák Elton John hvězdou festivalu Glastonbury.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zpěvák Elton John se zúčastní festivalu Glastonbury

Článek

Už dříve se nechal slyšet, že pro nedělní koncert na prestižní Pyramid Stage chystá jiný výběr písniček než pro ostatní zastávky probíhajícího rozlučkového turné. Navíc na pódiu uvítá celou řadu, prozatím tajných, hostů. Zpěvák a pianista se tím večerem definitivně rozloučí s koncertováním ve Velké Británii.

V rozhovoru pro stanici BBC London Elton John prozradil, že před Glastonbury cítí nervozitu. „Ne že bych se bál, ale trochu mě to děsí, protože jsem tam ještě nehrál, ještě jsem tam nebyl,“ řekl muž, který se na své první turné vydal v sedmnácti letech.

Zároveň podle něj ale nabídka přišla v pravý čas. „Velmi věřím v náhodu a osud. Tohle je nejúžasnější způsob, jak se rozloučit s Anglií,“ řekl s tím, že pořadatelé mu dali fantastickou příležitost.

Dalšími hvězdami festivalu jsou Arctic Monkeys a Guns N’ Roses, Lewis Capaldi, Lizzo, Lana Del Rey, Queens of the Stone Age či Fred Again. Hudební fanoušci se snaží přijít na to, kdo se skrývá pod názvem neznámé kapely The ChurnUps. Mnozí doufají, že tímto překvapením budou ve skutečnosti Pulp či Blur, chvíli indicie ukazovaly převážně na Foo Fighters, nyní se pro změnu spekuluje o Red Hot Chili Peppers.

Poslední turné Eltona Johna, jehož pražská zastávka proběhla v květnu 2019, se po rozloučení ve Velké Británii přesune do evropských hal. Začalo již před pěti lety a letos se stalo nejvýdělečnějším všech dob. Po více než třech stovkách zastávek skončí 8. července ve Švédsku.

Reklama

Výběr článků

Načítám