Hlavní obsah

Elektronika a jazz zazní na pražském náměstí zdarma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pražském Karlově náměstí zahrají 9. září pod širým nebem Portico Quartet, Alex Gough nebo Cotatcha Orchestra. Lístky nejsou třeba. Fanoušci mohou případně přispět dobrovolným vstupným.

Foto: Spectaculare

Portico Quartet

Článek

Koncert, který začne v 15:00, upozorňuje na festival Mladí ladí jazz.

Tradiční open air se ovšem letos uskuteční s několikaměsíčním zpožděním. „Jsme rádi, že se nám podaří letos navzdory okolnostem Mezinárodní den jazzu oslavit. Jak říká jeho ambasador Herbie Hancock: ,K našim životům patří překážky. A teprve jejich překonáním objevíme ten pravý klíč ke štěstí.‘ Pevně věřím, že si o to více náš open air všichni užijeme,“ řekl ředitel festivalu Jan Gregar.

Open air otevře Kateřina Steinerová & Her Swing Boys, kteří Karlovo náměstí promění v taneční garden party 20. a 30. let minulého století. Zorba Že Ja Buddha, projekt baskytaristy Ondřeje Hausera a slovensko-americké zpěvačky Ashley Abrmanové, přinese originální směs alternativního jazzu, elektroniky a hip hopu. K jeho kvalitě a popularitě přispěl nejen v rodném Irsku také mladý bubeník, raper a producent Alex Gough, jehož debutové EP 80 % posbíralo miliony zhlédnutí.

Mezinárodně uznávaný big band Cotatcha Orchestra, založený trumpetistou Jiřím Kotačou, je dalším uskupením, které suverénně dokáže překračovat žánrové hranice a bez problémů spolupracovat se špičkovými interprety u nás i v zahraničí. Program open airu uzavře ve večerních hodinách přední formace britské alternativní scény Portico Quartet.

„Přímý přenos z koncertu nabídne ve svém vysílání stanice Český rozhlas Vltava a bude streamován na facebookovém profilu Mladí ladí jazz i stanice Vltava,“ upozornila za pořadatele Silvie Marková. Další informace jsou na www.mladiladijazz.cz.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám