Hlavní obsah

Ed Sheeran se na novém albu vypsal z osobních zkušeností

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák Ed Sheeran vydal nové album Equals. Novinka, kterou označil symbolem =, zachycuje intimní momenty i události všedního života a slovy oficiální tiskové zprávy „povyšuje univerzální zážitky na vyšší úroveň“.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ed Sheeran na koncertě v pražských Letňanech.

Článek

Britský písničkář se ve čtrnácti skladbách na desce vyrovnává se vším, co mu život v posledních čtyřech letech přinesl. „Oženil jsem se, stal se otcem, zažil ztrátu. Equals vnímám jako album, na kterém jsem dospěl,“ vysvětlil.

Zvukově jde o pestrou směs poskládanou z typicky sheeranovských kytarových písniček, pomalých balad i euforických momentů s propracovanými aranžemi. Většinu nových skladeb koprodukovali Fred Again a Johnny McDaid, s nimiž Sheeran připravoval album Divide. Mezi dalšími spolupracovníky jsou Steve Mac, písničkář Foy Vance, David Hodges, Andrew Watt, Lou Bell nebo Sheeranův bratr Matthew.

Kolekci čtyř nových písniček napsal Sheeran v průběhu čtyř let, jež následovaly po vydání předchozí desky Divide. V tomto období ještě vydal koncepční mixtape No. 6 Collaborations Project (2019) s řadou zajímavých hostů (Bruno Mars, Stormzy, Eminem, Justin Bieber, Cardi B a další), absolvoval turné se dvěma pražskými zastávkami, oženil se s bývalou spolužačkou Cherry Seabornovou a stal se šťastným otcem. Při tom všem žal mnoho úspěchů na hudební scéně.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám