Hlavní obsah

Dylanovi právníci chtějí odškodné

Bob Dylan a jeho advokáti oznámili právní kroky proti advokátům, kteří chtěli u soudu dokázat, že americký písničkář a držitel Nobelovy ceny za literaturu před lety sexuálně napadl a trýznil dvanáctiletou dívku. Požadují „finanční sankce“, tedy jakési odškodné.

Foto: Chris Pizzello, ČTK/AP

Bob Dylan na snímku z roku 2012.

Článek

Bob Dylan byl loni v srpnu obviněn ženou, používající iniciály J. C., z opakovaného sexuálního zneužívání, k němuž mělo dojít v polovině šedesátých let minulého století. Měl ji kvůli tomu omámit drogami a alkoholem. S tehdy čtyřiadvacetiletým Dylanem měla oběť strávit v hotelu Chelsea v New Yorku šest týdnů.

Dylan od začátku vinu popíral a jeho právníci dokázali, že výpověď ženy neodpovídala tehdejšímu umělcovu časovému rozvrhu. Nakonec byl na konci letošního července případ zastaven.

Žaloba na Boba Dylana byla zamítnuta

Kultura

Nyní se právníci Boba Dylana rozhodli reagovat na počínání právníků ženy. Jednání svých protivníků Daniela W. Isaacse a Petera J. Gleasona označili za „drzé“ a obvinili je ze „systematického procesního porušování“.

„Pánové Isaacs a Glaeason nikdy neměli podat žalobu obviňující našeho klienta z ohavného zločinu, pokud neměli v úmyslu ji zodpovědně vést,“ tvrdí Dylanův právní zástupce Orin Snyder. „Je proto více než vhodné je pohnat k odpovědnosti.“

Dylan a jeho právníci požadují na protistraně „finanční sankce“. Nebylo však zveřejněno, o jakou částku jde. V takových situacích bývá v Americe protistrana vyzvána, aby zaplatila žalované straně právní náklady, které obvykle dosahují desítek tisíc dolarů, napsal magazín Billboard.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám