Hlavní obsah

Dva písaři se dočkali audioknihy

Právo, rea

Populární televizní seriál Byli jednou dva písaři, kde vysloužilé pařížské písaře Bouvarda a Pécucheta hráli Jiří Sovák a Miroslav Horníček, se dočkal audio podoby. Nese titul Dva písaři, které namluvili herci Miroslav Táborský a Václav Kopta. Audioknihu vydává Supraphon.

Foto: Martin Kubica

Audioknihu načetli Václav Kopta (vlevo) a Miroslav Táborský.

Článek

„Seriál je moje veliká srdeční záležitost. Všechny epizody jsem viděl mnohokrát. Mám tam řadu milovaných pasáží, zejména pokud šlo například o tělesné cvičení Jiřího Sováka s kužely nebo scénu, ve které Jan Libíček reklamuje odporné nezralé melouny, které se pánové Bouvard a Pécuchet snažili prodat. Zkrátka ten seriál znám do posledního detailu, a proto mne nabídka Supraphonu, abychom s Mirkem Táborským vytvořili audioverzi Flaubertova románu, který byl předlohou seriálu, vyloženě potěšila a ani na vteřinu jsem nezaváhal,“ uvedl Kopta.

„Seriál mám rád, protože jsem herec a oba pánové v něm předvedli mimořádné výkony. Inspiraci seriálem jsem se ale chtěl vyhnout, protože kniha je trochu jiná, a snažil jsem se vycházet z ní. Samotný román je mnohem širší a někdy vážnější než seriál. Má to logiku. Seriál koncentruje to nejzábavnější z knihy. O to zajímavější může pro posluchače být, že uslyší i to, co se do něj nedostalo,“ řekl Táborský.

Román Gustava Flauberta jde oproti televizní adaptaci více do hloubky. O komické situace ale posluchači nepřijdou.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám