Hlavní obsah

Dua Lipa vydala album navzdory pandemii

Právo, jaš

Pandemie koronaviru zhatila mnoha hudebníkům plány. Nebyla zrušena jenom turné, některé hvězdy odložily i vydání svého alba. Za všechny jmenujme například americkou zpěvačku Lady Gaga, skotskou kapelu Biffy Clyro či americkou trojici Haim. Britská zpěvačka Dua Lipa se však rozhodla své druhé album Future Nostalgia vydat, ač o tom mnoho hodin pochybovala.

Foto: Warner Music

Dua Lipa je současnou žhavou popovou akvizicí.

Článek

„Nebyla jsem si jistá, jestli mám v tomto čase novou hudbu vydat. Mnoho lidí trpí, hodně se toho ve světě děje a je přesně ta doba, kdy nevíte, jestli je ten správný čas,“ popsala své pocity.

„Připravila jsem ale album proto, abych se zbavila úzkosti, stresu, ničivých pocitů z názorů druhých a v neposlední řadě tlaků týkajících se nahrávání druhého alba. Připravila jsem ho s láskou, chtěla jsem se při tom bavit a dělat ho se svými přáteli,“ vysvětlila.

Došla k závěru, že bylo-li album pro ni samotnou prostředkem ke zbavení se negativních emocí, je vhodná doba pro jeho vydání právě teď. „Když kvůli ničemu jinému, tak doufám, že mé písně zavedou lidi dál od toho, co se právě děje, a dají jim chvíli na tančení a uvolnění se. Věřím, že při tom zapomenou na vnější svět,“ dodala Dua Lipa.

Deska je událostí

Novinku předznamenaly skladby Don’t Start Now a Physical se zřetelnými vlivy diskotékové hudby a popu osmdesátých let. „Dělala jsem rozhovor pro rádio v Las Vegas,“ vzpomíná Dua Lipa na moment, který byl určující. „Procházela jsem se, abych si vyčistila hlavu, poslouchala staré OutKast a No Doubt a ptala se sama sebe, co je na těch nahrávkách tak přitažlivého, že se k nim vracím, a proč mi připadá, že nezestárly.“

Pop uvedeného období si rovněž zamilovala v roce 2018, kdy se skotským dýdžejem a producentem Calvinem Harrisem nahrála píseň One Kiss, která se stala jedním z jejích největších hitů.

Britská média považují desku Future Nostalgia za událost. Podle nich nabízí nový pohled na diskotékovou hudbu, a podle nejodvážnějších pohledů na věc dokonce definuje nový zvuk pro pop další dekády.

Dua Lipa k novince chystala celosvětové turné, které bylo přeloženo na začátek příštího roku. Původně mělo odstartovat 26. dubna ve španělském Madridu, ale právě ten v současnosti patří mezi nejvíce postižená města na světě.

Po Novém roce tak Dua Lipa svou koncertní šňůru odstartuje 3. ledna 2021 v anglickém Newcastlu. Objeví se také v Hamburku (25. ledna), Berlíně (26. ledna), Amsterdamu (3. února), Paříži (8. února), Miláně (10. února), Barceloně (14. února) a Madridu (16. února). Další termíny zveřejní.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám