Hlavní obsah

Drew Barrymorová lituje, že pracovala s Woodym Allenem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Drew Barrymorová řekla Dylan Farrowové v pořadu The Drew Barrymore Show, že lituje spolupráce s režisérem Woodym Allenem. Byla prý zmanipulována, když přijala roli ve filmu Všichni říkají miluji tě.

Foto: Profimedia.cz

Drew Barrymorová

Článek

Allen byl obviněn Miou Farrowovou ze zneužívání malé Dylan v roce 1992, což se ale nikdy neprokázalo. Režisér citoval mnohá svědectví jiných dětí a personálu, kteří vykreslují Miu jako nebezpečnou, manipulativní, mstivou, prolhanou ženu.

Úřad pro sociální péči o děti státu New York, který celou věc důkladně zkoumal čtrnáct měsíců, uvedl: „Nebyly nalezeny žádné věrohodné důkazy o tom, že dítě uvedené v této zprávě bylo zneužito či obtěžováno. Tvrzení, že se tak stalo, proto považujeme za nepodložená.“

O pár let později aféra zhasla a Barrymorová si zahrála v komedii Woodyho Allena Všichni říkají miluji tě. Dvě dekády panoval relativní klid, až se obvinění (bez nových poznatků) překvapivě vrátilo na vlně MeToo. Nyní se herečka připojila k dalším, kteří odsoudili Woodyho Allena (Kate Winsletová, Selena Gomezová, Timothée Chalamet, Colin Firth), jiní herci se ho ale zase zastávají.

Foto: Profimedia.cz

Woody Allen

„Potom (po filmu) jsem měla děti a to mě změnilo, protože jsem si uvědomila, že jsem jednou z těch, co byli v podstatě zmanipulováni, aby neviděli ten příběh za tím, co mi bylo řečeno. Vidím, co se teď děje v oboru, a to díky tomu, že děláte odvážná rozhodnutí, takže díky za to,“ popsala Barrymorová.

Woody Allen: Nevidím rozdíl v tom, jestli si mě pamatují jako režiséra, nebo pedofila

Kultura

O případu nedávno vznikl také seriál HBO Allen v. Farrow, který naznačuje, co Woody Allen mohl udělat, nové důkazy ovšem nepřinesl. Současně vyšla v několika jazycích včetně češtiny knižní autobiografie pod názvem Mimochodem, kde režisér vše popřel a uvedl řadu podrobností o podivném chování své expartnerky Mii.

Reklama

Výběr článků

Načítám