Hlavní obsah

Dražba nabídne i humoristické obrázky Johna Lennona

Novinky, Stanislav Dvořák

Obrázky a rukopisy Johna Lennona půjdou do dražby 4. června v New Yorku. Souvisejí s jeho knížkami Písání (In His Own Write) a Španěl na vesnici (Spaniard in the Works).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Do dražby jdou zápisky a skeče Johna LennonaVideo: Reuters

 
Článek

Jde o soubor 89 předmětů, z něhož je nejvzácnější rukopis The Singularge Experience of Miss Anne Duffield. Tato Lennonova parodie na Sherlocka Holmese by mohla vynést až 70 000 dolarů (cca 1,4 miliónu korun).

„To je jeden z klíčových rukopisů ve sbírce,” řekl Richard Austin z aukční firmy Sotheby’s New York. „Je tu také plno legračních obrázků, v mnoha uměleckých předmětech je vidět Lennonův humor. Rád kreslil groteskní, fantastické postavičky, mnohé z nich vidíte na výstavě. Každý se usměje, když se na ty kresby začne dívat.”

Aukce připomíná hned dvě výročí – padesát let uběhlo od vydání Písání (In His Own Write), a navíc také od slavného vystoupení Beatles v Ed Sullivan show v americké televizi. Když Beatles skončili v roce 1970, John Lennon pokračoval v sólo kariéře. V roce 1980 byl ale zavražděn v New Yorku. Paul McCartney a Ringo Starr koncertují dodnes.

Reklama

Výběr článků

Načítám