Hlavní obsah

Dony x Davee přivezli kus Kalifornie v klipu Hollywood

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvojice Dony x Davee spolupracuje od roku 2017. Nyní vydává první desku s názvem Hollywood. Ke stejnojmennému singlu navíc představuje klip natáčený na několika lokacích v Los Angeles, a to včetně Hollywood Sign. Na Novinkách.cz má premiéru.

Videoklip dvojice Dony x Davee k písničce HollywoodVideo: archiv kapely Dony x Davee

 
Článek

Vznik celého počinu ovlivnila návštěva Los Angeles v roce 2018. Od té doby se staly pro dvojici zásadní události popsané v textech. „Člověk z těch míst odjíždí s energií a plný inspirace, která je pro hudbu důležitá. Jak říkám, duší jsem Kaliforňan a je mi tam nejlíp,“ popisuje Davee.

Na desce o osmi skladbách dvojice zúročila svou všestrannost a cit pro hudbu. Jsou na ní prvky klasického rapu, melodického rapu i klasické zpěvové linky. Hudebně měl album na starosti producent Abe z H16. Hostem je slovenský raper Adiss.

Foto: archiv kapely

Záběr z klipu Hollywood.

„S natáčením klipu nám pomáhala naše mateřská společnost Syr Gabriel Planet, která se nám stará o zázemí a výrazně nám pomáhá s uskutečňováním našich nápadů. Byla to asi nejnáročnější záležitost, jak po finanční stránce, tak i po fyzické a psychické. S celým štábem, skládajícím se ze třinácti lidí, jsme přijeli do Los Angeles a projížděli různé lokace. Jednou z nejhezčích bylo místo nad Hollywood Sign,“ popisuje Dony.

„Dále samozřejmě plánujeme jezdit na koncerty a festivaly. To je nejlepší výměna energie s fanoušky,“ vysvětluje Davee. V nejbližších týdnech dvojice plánuje vydání dalšího videoklipu, rovněž z Kalifornie.

Davee, vlastním jménem David Bísek, byl v roce 2012 účastníkem Hlasu Československa, v němž působil v týmu Dary Rolins. S Markem Donátem alias Donym se seznámil, když tento přišel na casting do jednoho z Daveeho klipů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám