Hlavní obsah

Dolinek: S vyhazovem ze SuperStar jsem počítal

Novinky, Jaroslav Špulák, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stanislav Dolinek je zatím posledním vyřazeným soutěže Česko hledá SuperStar. O jeho pohledu na soutěž se dočtete v rozhovoru.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Týden před vaším vyřazením ze soutěže se v tisku objevily výsledky předešlého kola, podle kterých jste měl vzhledem k esemeskovým preferencím vypadnout vy. Nevyvedlo vás to z rovnováhy?

Byla to jen spekulace. Každý ze zbylé sedmičky soutěžících počítal s tím, že se může stát cokoli. Připraveni jsme byli všichni, včetně mě. Počítal jsem s tím, a kdybych chtěl být sarkastický - vyšlo to.

Minulou neděli jste zpíval Gottovu písničku Trezor, ovšem byl jste za svůj výkon už na pódiu porotou kritizován. Napadlo vás v tu chvíli, že byste mohl vypadnout?

Ani ne. Porota sice řekne svůj názor, část lidí možná ovlivní, ale sám víte, že se už stalo, že ten hodně kritizovaný šel dál. Nic jsem si z toho nedělal, protože jsem dost splachovací. Jsem za jejich názory rád, beru si je k srdci, ale myslím si, že na tom, co řekne porota, až tak nesejde. Sympatie diváků jsou už rozděleny, u některých soutěžících je vlastně jedno, jak zazpívají.

Na koho narážíte?

Nenarážím na nikoho. Jenom si myslím, že publikum je rozdělené.

Kdy jste začal mít pocit, že by pomyslný černý Petr mohl zůstat pro vás?

Do poslední chvíle jsem si myslel, že bych to nemusel být já. Ani na sedadle smrti, tam už jsem přece jednou byl.

Na závěr jste zazpíval svou oblíbenou písničku Killing Me Softly With His Song od The Fugees...

Mám ji sice rád, ale že by byla moje zvlášť oblíbená? Napadlo mě to, když běžel příspěvek o tom, jak jsem procházel soutěží. Když jsem si uvědomil, která skladba mě dostala až do čtvrtého finálového kola, rozhodl jsem se jí to takhle vrátit.

Vaši vyřazení předchůdci dostali bezprostředně po svém účinkování v soutěži zajímavé nabídky. Obdržel jste také nějaké?

Obdržel a jsou zajímavé. Některé už jsou starší. Mám nabídku zpívat v muzikálu, moderovat v rádiu, moderovat nějaký televizní pořad, hrát v divadle a k tomu přišlo několik nabídek na nahrání alba.

Co s nimi uděláte?

Je to lákavé, ale teď jsem smluvně vázán k BMG. Zatím trpělivě svou situaci vysvětluji a uvidím, co mi nabídnou BMG, případně co bude, až mi smlouva s nimi vyprší. Nejraději bych zůstal u muziky.

Jste schopen si napsat vlastní skladby?

Skládám písničky i texty. Někde jsem prohlásil, že notičky moc nemusím, a ozvala se mi nějaká holka, která mi napsala, že cokoli budu potřebovat do not napsat, ať se na ni obrátím.

Co budete dělat nyní?

Čeká mě škola, jsem ve třeťáku na gymplu. Měli bychom také pokřtít CD s ostatními soutěžícími a v červnu koncertovat v Sazka Areně.

Kdo podle vás bude českou SuperStar?

Jméno vám neřeknu, ale měl by to být člověk, kterého šoubyznys nezkazí. Měl by zůstat svůj, umět dělat kompromisy, být flexibilní a schopný vystupovat, aniž by na něm byla vidět únava nebo stres. Takový mezi zbylými soutěžícími je, a ne jeden.

Reklama

Výběr článků

Načítám