Hlavní obsah

Dokumentární seriál Na vlastní nohy zavede diváky do Číny i na Špicberky

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvalitních českých dokumentárních seriálů je v posledních letech jako šafránu. O to větší očekávání se vkládají do nového dokumentárního seriálu Na vlastní nohy. Stojí za ním režisér Rudolf Havlík, autor snímků Pohádky pro Emu a Zejtra napořád.

Foto: archiv Rudolfa Havlíka

Rudolf Havlík (na snímku) na cestách zdokumentoval například Indonésii nebo Filipíny.

Článek

První díl seriálu Na vlastní nohy zavede diváky České televize na soustroví Špicberky patřící Norsku. Toto ledové království má mnoho specifik, a ne každý asi ví, že zde pracuje také skupina českých vědců. Díl s názvem Apokalypsa je tak poměrně netradičním začátkem nové dokumentární série, která vezme díváky mimo jiné i do Číny, Patagonie, Tibetu nebo na Filipíny.

„Seriál Na vlastní nohy vznikal dlouhých pět let. Byl to vytrvalý boj za projekt, který jde trochu jinou cestou. Snažili jsme se vytvořit vlastně osm malých filmových vyprávění, která mohou inspirovat k dobrodružství a u kterých se lidé mohou poučit, potěšit oko i uši a třeba se i zamyslet nad světem, ve kterém žijeme,” řekl Novinkám Havlík.

A je to právě režisér seriálu, kterého budete moci v jednotlivých destinacích spatřit jako němého průvodce krásami nejrůznějších končin našeho světa.

Svůj hlas seriálu propůjčil herec Ondřej Vetchý, jehož výprava dějem je výrazným prvkem celého seriálu. Osmidílná série bude vysílána vždy ve středu večer na na ČT2.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám