Hlavní obsah

Docuku se spojili s Frantou Černým z Čechomoru a vzdali hold Jitce Šuranské

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Folklorbeatová kapela Docuku, která má dvě nominace na Anděla a zlatou desku za prodej minulé nahrávky, přichází po jedenácti letech s novým albem Do dna. Je na něm třináct hostů, mezi nimiž jsou František Černý z Čechomoru či mandolinista Radim Zenkl.

Docuku a Franta Černý v klipu k písni Už je dzeňVideo: archiv kapely

 
Článek

První singl je poctou někdejší kapelní houslistce Jitce Šuranské, která před více než třemi lety zemřela. Její skladbu Už je dzeň Docuku znovu nahráli s Černým a čtyřmi valašskými primáši. Na Novinkách.cz má premiéru.

„Album je hodně odžité. Je o našich životech, láskách a smrti. I proto se jmenuje Do dna. Tohle slovní spojení ale nechápeme jen ve smyslu něco dopít. Odkazujeme i k DNA šroubovici, která vytváří fragmenty, jež všechno nakonec spojí dohromady. Nové písničky jsou tak upřímné, že už snad upřímnější být nemohly,“ říká frontman kapely Jiří Buksa a dodává, že obrazy šroubovice se nakonec vepsaly i do kapelních vizuálů a obalu LP.

Foto: archiv kapely

Skupina Docuku se hlásí novým albem.

„Šroubovice se skládá z částí a tyto části představují jednotlivé písně. Když je poskládáte, vznikne hudba, jejíž ambicí je, aby se vám vryla do DNA. To je ostatně naším největším přáním,“ dodává.

Zatímco předchozí album Kdybych já věděl … produkovala romská zpěvačka, muzikantka a sbormistryně Ida Kelarová, tentokrát Docuku vsadili na Vítka Rokytu ze spřízněné kapely Fleret.

Zemřela houslistka Jitka Šuranská

Kultura

Jitka Šuranská: Sestavit za tři dny nadnárodní kapelu je adrenalin

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz: Kdybych já věděl… - Docuku [CD]

Reklama

Související témata:
Docuku

Výběr článků

Načítám