Hlavní obsah

Doctor P. P. vyráží na své první česko-slovenské turné s kapelou Smola a Hrušky

Právo, jaš, kul

Pražská skupina Doctor P. P. zahájí v pátek 8. listopadu své první česko-slovenské turné. Vyráží na ně se slovenskou skupinou Smola a Hrušky. Čtyři koncerty se odehrají v Košicích (8. 11.), Novém Meste nad Váhom (9. 11.), Brně (14. 11.) a Praze (15. 11.).

Foto: archív kapely

Petr Pečený stojí v čele kapely Doctor P. P.

Článek

Kapely navazují na předešlou koncertní spolupráci před několika lety a u příležitosti turné natočili společnou píseň Štěstíčko, v níž jako host vystupuje Martina Pártlová.

Její autor, frontman skupiny Smola a Hrušky Spoko Kramár, řekl: „Píseň Štěstíčko nepřímo navazuje na skladbu Český turista v Tatrách. Na YouTube jsem slíbil, že do roka a do dne vznikne další, a to bylo Štěstíčko s Martinou Pártlovou a Doctorem P. P. Vznikla téměř romantická skladba.“

„S Martinou jsem se poprvé sešel v degustační komisi festivalu vína, který v Mníšku pod Brdy pořádá Honza Rosák. Tam jsem poznal, že kromě zpívání rozumí i vínu, což dokážu ocenit. Takže jsem si společné natáčení velmi užil, i když se, jak je mým zvykem, popíjelo místo vína mé oblíbené šampaňské,“ říká frontman Doctora P. P. Petr Pečený.

Dodal, že už se těší na oslavu konce turné, která proběhne po pražském koncertě 15. listopadu v Malostranské besedě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám