Hlavní obsah

Divadlo u vás doma. Dramox má ke streamu stovku divadelních představení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadelní streamovací platforma Dramox.cz vznikla teprve loni a už má v nabídce přes sto představení od šedesáti souborů z ČR a Slovenska. Nově uvádí třeba Dostojevským inspirovanou hru Kníže Myškin je idiot.

Foto: provázek.cz

Kníže Myškin (Dominik Teleky)

Článek

Představení brněnského divadla Husa na provázku Kníže Myškin je idiot bylo oceněno titulem Inscenace roku 2004 v anketě Divadelních novin. Cenami ověnčená je rovněž Liška Bystrouška (Příběhy krve) Slováckého divadla. Režisér Jan Antonín Pitínský dokázal Těsnohlídkovu prózu, jejímiž hrdiny jsou svérázné postavičky lesní i lidské „havěti”, proměnit v romantickou i napínavou „pohádku pro dospělé”.

„Novinkou je spuštění televizních a mobilních aplikací, na kterých lze Dramox sledovat. Z televizí jde o novější typy značek Samsung a LG. Mobilní aplikace stáhnete pro Android a iOS. Aplikace jsou pro nás dalším krokem k pohodlnějšímu sledování Dramoxu z domova. Divákům chceme přinést ještě lepší zážitek z online divadla,” řekl Radim Horák, který spolu s Martinem Hájkem a Martinem Zavadilem Dramox založil.

RECENZE: Severskému divnohumoru Češi rozumějí

Film

Televizní aplikace je vhodná pro televizory Samsung vyrobené v roce 2017 a později a televize LG s operačními systémy WebOS 3.0 a vyšší. Podpora pro další operační systémy chytrých televizí bude následovat ve druhé polovině roku, do léta by měl Dramox fungovat na Apple TV. Dramox spouští také mobilní aplikaci pro sledování divadla online, která navíc brzy umožní načíst obsah dopředu a následně jej sledovat i bez připojení k internetu.

Reklama

Výběr článků

Načítám